Ideje za novoletno darilo - Mateja Jamnik

Mateja Jamnik, profesorica na prestižni univerzi v Cambridgeu, deli z nami svoje novoletne želje.

Dr. Mateja Jamnik Bierman je redna predavateljica umetne inteligence in raziskovalka na univerzi v Cambridgeu ter mati treh otrok.  V Sloveniji pride pogosto, leta 2008  jo je revija Jana nominirala za Slovenko leta. Za temi suhoparnimi podatki stoji polnokrvna ženska slovanske lepote, ki raziskuje, kako ljudje razmišljajo in rešujejo probleme, predvsem na področju matematike, in potem poskuša modelirati takšne intuitivne načine razmišljanja v sistemih na računalnikih. Kot redka ženska med moškimi na tem področju pa živi tudi polno družinsko in družabno življenje, ljubi potovanja, trenutno se uči žonglerstva, "kako narediti supervizijo z doktorskim študentom, medtem ko dojim najmlajšega". Na večer, ko hiša potihne in mož vadi kitaro s svojim bendom, se ona uči igranja klavirja ali tenisa. Ljubi   petje in tek ter je navdihujoča prijateljica. Dobra ambasadorka slovenske kakovosti, skratka.  
 
1. 3 karte za muzikal Mamma mia


 
"Da lahko peljem hčerki (stari sta osem  in štiri leta) na 'girls day out', ker vse tri obožujemo film in dekleti znata vsa besedila na pamet."
 
2. Dobrodelno darilo od Oxfama


"Koza, izobraževanje učitelja, piščanci, čista voda ... izbire je veliko. Božični prazniki so priložnost, da se spomnimo in pomagamo tistim, ki niso tako privilegirani kot mi."
 
 
3. Novi Macbook Air
 

 
 »To  je  poleg papirja in svinčnika moj osnovni delovni pripomoček, pa naj bo poleg tega, da je funkcionalen, še skuliran.«
 
4. Slika  slikarke Jo Tunmer
 

"Všeč mi je njeno abstraktno delo in pa najnovejša tehnika igre med barvo in svetlobo na pleksisteklu."
 
5. Aromaterapijska  masaža

"Porod tretjega otroka me je dodobra zdelal, sinček ima že šest mesecev in čas je, da se malo razvajam s sprostitveno  masažo  telesa."
 
To so želje znanstvenice Mateje Jamnik iz Cambridgea za novoletno darilo: Mamma mia, morda koza, prenosnik, eterična slika in masaža - oja, lušten izbor!
 

Dom in Stil
22. nov 2010
spremenjeno 25. nov 2010

Povezave


Ideje za darilo - Alojzija Zupan Sosič

Ideje za novoletno darilo - Saša Tika Keramika

Ideje za novoletno darilo - Urša Nina Cigler

Ustvarjalna ideja - preprosto doma narejeno darilo

Božično novoletni okraski

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...