Snežaki igrače - ideja za darilo

Otrokom doma sešijmo keglje - in se igrajmo z njimi!

Miklavž, Božiček, dedek Mraz - manjka samo še Befana, da bi bili naši naraščajniki do grla zasuti z darili, vendar namesto kupa plastike raje  sešijmo igračo sami in se  igrajmo se z otrokom.

 

 

Sešili bomo snežene može - keglje, ki so primerna igrača za malčke. Mehki so, tako da jih lahko ljubkujejo, in pripomorejo h koordinaciji gibov, ko se otročki trudijo postaviti keglje in jih zadeti z žogico.

 

 

Potrebujemo:

 

Odrežemo šest trakov bele pletenine  (recikliramo lahko tudi bele bombažne majice ali izberemo termovelur), dolge približno 55 cm in široke 12 cm. Prepognemo jih in jih  obrežemo v obliki peščene ure (glej spodnjo sliko!) Nekoliko obrežemo levi in desni del obraza.

 

 

Na obrazu prišijemo na sredo oranžno kroglico za nos, za oči izberemo dva manjša črna razcepka, za lica pa dva večja rožnata razcepka. Če jih nimamo, lahko obraz izvezemo z volno ali bombažno nitjo ali pa si pomagamo s koščki filca.

 

 

Kegelj snežaka obrnemo na narobno stran in sešijemo stranska robova, zatem  pa ga na dnu prečno prešijemo, da oblikujemo ploskev, na kateri bo kegelj stal. Potem ga spet obrnemo na pravo stran.

 

 

Na dno keglja nasujemo riž, ki bo poskrbel za obtežitev in ravnovesje, nanj pa enakomerno in ne pretrdo natlačimo vato.

 

 

Snežakom s skritimi šivi zašijemo glavo.

 

 

Iz enega ali dveh puloverjev ali druge odslužene pletenine v ujemajočih se barvah odrežemo dovolj velike kose, iz katerih sešijemo kapice. Na vrhu jih stisnemo z nitko, posadimo jih snežakom na glavo in skrito prišijemo. Iz tankih trakov ukrojimo šale in jih zavežemo snežakom okrog vratu. Če nimamo pletenin, lahko uporabimo filc ali termovelur.

 

 

Izberemo primerno žogico in jo ovijemo v kos pletenine. Lahko jo enostavno zavežemo, lahko pa jo ličneje zašijemo.

 

 

- Igrajte se z mano! bo prosil mali obdarovanec.

In se bomo igrali. Celo božično popoldne bomo postavljali keglje in jih podirali z žogico, prišla bosta še bratranček in mala soseda, pa bomo keglje skrivali po stanovanju - kdo jih prej najde?, šli se bomo vojno z njimi, prevažali jih bomo na tovornjaku in zvečer dali spat. Starejša brat in sestra, ki sta pomagala šivati, sta zadovoljna z uspešno obdaritvijo iz garderobne in kuhinjske omare.

Reciklirani snežaki  keglji so preprosti za izdelavo, zato jih lahko sešijejo tudi starejši otroci, in so privlačna  igrača za manjše otroke, tako da so primerno darilo za Miklavža, božič ali novo leto.

Matejad
24. nov 2010
spremenjeno 2. dec 2010

Povezave


Ustvarjalna ideja - preprosto doma narejeno darilo

Doma narejeno uporabno darilo

Snežna krogla - ideja za ustvarjanje

Zavijamo darila

Božične voščilnice in uporabno darilo

Obesek za novoletno jelko

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...