Ideje za novoletno darilo - Boštjan Napotnik

Vsestranski Napo - kuhar, kreativni direktor, pisec, bloger, oče ...- ima neuresničljive želje

"Boštjan Napotnik je multimultifunkcionalna oseba – bloger kruh & vino, kuhar, gurman in voditelj Desetke, kreativni direktor na Futuri, Dj Napo-Lee-Tano, povezovalec oglaševalskih festivalov, konferenc …, očka in prijeten sogovornik!
Če bi bil Napo ženskega spola, bi bil bolj multipraktičen kot Rebeka Dremelj!" je za današnjega predstavljavca novoletnih želja napisal Had na svojem blogu.

Čeprav naš oča znajo fino oguliti krompir, ga iz-sec-ka-ti na ljubke neoporečne kolutke in so sploh tata mata v kuhinji, je moško naraščajništvo šele po  vestnem ogledovanju vseh kuharskih oddaj Desetka, uočilo in umožganilo, da je fantom prostor tudi v kuhinji. In ker je Napo pred kratkim izdal  knjigo "Kuhinja za prave moške", imajo fantje zdaj na voljo relevanten učbenik.  Večna slava Napotu! Še bolj pa ga podmladek ceni zaradi finčkanih ploščkov Za dva groša fantazije, ki jih snujejo pri Radiu študent. Z materinim mlekom je sesal tudi ljudske pravljice in posebno všeč mu  je bila ena o italijanskih makaronih, ne, ne, o pesku Peteršiljčku, ki je nesrečno smrt v župci storil - ja, uganili ste, ker je štorija bolj hranljive sorte, jo je  povedal Napo!
 
In kaj si tak jezični multitalent želi za novoletno darilo?

 

1. Marko Snoj: Slovenski etimološki slovar
 
 
"Delam z besedami, zato me zanima,  od kod besede prihajajo in kje so njihovi sorodniki."
 
2. Povabilo na večerjo k mojstru Mibu v Tokiu
 
"Osem sedežev, ki se dedujejo in katerih lastniki so vabljeni na večerjo enkrat na mesec. Mibo menda v 30 letih še nobene jedi ni skuhal dvakrat."
 
3. Štedilnik AGA Masterchef Deluxe
 
"Moderna izvedenka legendarnega angleškega štedilnika. Če mi ga bo kdo slučajno podaril, naj priloži še večjo kuhinjo, prosim."
 
4. Ura
 
vir fotografije: www.ikea.com
"Tukaj nisem izbirčen: lahko je zapestna, stenska, peščena ali sončna. Edini pogoj: vsak dan mora pokazati dodatno, petindvajseto uro."
 
5. Viseča mreža Amazonas
 
 
"Eno sicer že imam, ampak visečih mrež ni nikoli dovolj. Borovce in senco bom poiskal sam, hvala!"
 
Eh, Napo, Napo, danes je Miklavževo jutro in on ti je že pokazal figo: nobena pomarančna tempura  ali rožičev suši te ne čaka v peharju. Tokio in Miba črtaj! Božiček pravi, da šparget in večja kuhinja niti pod razno ne gresta v štumf. Dedek Mraz v firmi bo recesijski in ne bo novega etimološkega slovarja. Dodatna, 25. ura je samo za tiste, ki se itak vedno dolgo-čas-ijo, visečo mrežo pa imaš. Toliko o idejah Boštjana Napotnika za idealno novoletno darilo.

Dom in Stil
5. dec 2010
spremenjeno 6. dec 2010

Povezave


Ideje za novoletno darilo - Alenka in Jure Košir

Ideje za novoletno darilo - Aleš Kermauner

Ideje za novoletno darilo - Marjan Žiberna

Ideja - volneni kotiček

Ideje za novoletno darilo - Borut Peterlin

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...