Všečnosti za vikend

Predlogi in nam všečni zapisi tega tedna

Konec tedna - konec zimskega časa! Čas za sejme, bolšjake, vrtnarjenje ... Nekaj naših namigov si preberite!

Napotujemo:

 

V soboto, 26. marca,  vrtnarija  Trajnice Strgar vabi ob 10. uri  na predavanje o trajnicah, ki bo potekalo na prostem, na primerih  vzorčnih gred in matičnih nasadov. To bo prvo predavanje v seriji  predavanj,  ki so namenjena vsem ljubiteljem trajnic in  želijo vedeti kaj več o tem, katere vrste sadimo skupaj, da bomo imeli lepe cvetlične grede vse leto. Vsebina predavanj je vezana na letni čas. To je le prvo od serij predavanj  v pomladanski sezoni 2011.

 

Od danes opoldne, 25. marca 2011, do nedelje, 27. marca, poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani 5. mednarodni sejem zbirateljstva Collecta. Na Collecti se zberejo zbiratelji in trgovci najrazličnejših zbirateljskih področij: denar, razglednice, znamke, minerali, fosili, dragulji, antikvitete, telefonske kartice, gramofonske plošče in zgoščenke, kinder in pez figurice, stripi, militarija ipd. Celo Bakugani bodo, če morate prepričati otroke za obisk. Vsako leto je Collecta obogatena s tematsko razstavo in spremljajočim programom. Nujno za mnoge ljubitelje lepega. Vstopnina 3 evre za en dan, 7 evrov za tri dni.

 

Dan odprtih vrat v waldorfskem vrtcu Čebelica v Radovljici poteka danes od 16.30 do 19. ure. Pripravljajo program za otroke, starši pa bodo spoznali delo v vrtcu. Obisk je lahko tudi imeniten navdih za luštno in okolju prijazno opremljanje in dekoriranje otroških sob in doma.

V petek, 25. marca 2011, bo ob 19. uri v ŠKUCU, Stari trg 21, Ljubljana, licitacija zmagovitih fotografij MAKfestovega fotonatečaja. Na odru se bodo izmenjavali Miha Brajnik, Lucija Čirović in Rok Kušlar; licitaciji bo sledil koncert Janija Kovačiča in mladega kantavtorja Jošta Zia Derlinka. Poslastica: tri portrete oseb, ki bodo za to pripravljene plačati največ, bodo naredili Marko Lakovič, Borut Peterlin in Jože Suhadolnik.  Ves denar, zbran z licitiranjem in od prodaje vstopnic, bo namenjen v MAKfestov sklad za štipendiranje dijakov iz prikrajšanih enostarševskih družin in za pomoč dijakom iz rejniškega sistema. Dogajanje organizirajo dijaki!

V nedeljo, 27. marca 2011, bo od 10. ure na Linhartovem trgu v Radovljici potekal bolšjak. Po stari tradiciji se v Radovljici vsako zadnjo nedeljo prodaja, kupuje, menja predmete, ki imajo še uporabno vrednost ali so antikvitete. Prirejajo tudi delavnice za otroke.

V nedeljo, 27. marca 2011, prirejajo v Slovenskem etnografskem muzeju, Metelkova 2, Ljubljana, sejem. Pobrskajte po stojnicah z unikatnimi rokodelskimi izdelki ter spoznajte rokodelce in njihove izdelke. 

Ni ravno všečnost za vikend, bo pa dobrodošel opomnik za graditelje: od torka, 29. marca 2011, do sobote, 2. aprila, poteka v Gornji Radgoni 24. mednarodni sejem gradbeništva MEGRA. Moto je Obnovljive perspektive. Prijavljeni razstavljavci napovedujejo mednarodno sejemsko razstavo z materiali za gradnjo, toplotnimi izolacijami, gradbeno kemijo, stavbnim pohištvom in elementi, oblogami, sanitarno opremo, ostrešji in kritinami, gradbeno mehanizacijo, opremo in orodji, komunalno opremo in čistilnimi napravami. Predstavljeni bodo obnovljivi in alternativni viri energije, sistemi in oprema za njeno zajemanje in izrabo, oprema za male elektrarne ter financiranje in finančno svetovanje za obnovljive vire energije.


Opozorimo na sejemsko razstavo "Energijsko varčna hiša", ki bo prikazala ponudbo za gradnjo nizkoenergijske hiše. Sejem bo okviru Mednarodnega leta gozdov posebno priložnost namenil tudi leseni gradnji ter lesu kot tradicionalnemu in obenem gradbenemu materialu prihodnosti. Razstava "Ravnanje z okoljem" bo predstavila opremo, male komunalne čistilne naprave, vozila, materiale in storitve s področja vodovoda, kanalizacije, ravnanja s komunalnimi in gradbenimi odpadki, oskrbe z zemeljskim plinom ter ekologije. Zvrstilo se bo še več razstav s poudarkom na okolju prijazni gradnji, ter delavnic, posvetov, predavanj in svetovanj.

V nedeljo, 27. marca 2011, bo v Montinjan v Istri potekalo športno-ekološko-kulinarično srečanje. Od 8. do 15 ure  vabljeni na pohod Pozdrav pomladi (Montinjan-Glem-Montinjan). Po pohodu bobiči in pecivo. Ob 12. uri bo kulinarično tekmovanje "naj piškoti 2011" in ekostojnica: "Ti si na vrsti za akcijo". Od 13. ure naprej bo otroška delavnica, pletenje košaric.  

V nedeljo, 27. marca 2011, ob 14. uri se bo v Kulturnem domu v Šempasu začel Festival vin Žlahtna dediščina Slovenije. Predstavitve vinarjev iz vse Slovenije bodo spremljali strokovni referati in vodene degustacije.
Vstopnina: 10 €

 

Za branje in navdih priporočamo:

 

Ana Vidmar raje piše, kot govori. Lepo piše. Ukvarja se s kaligrafijo, začela pa je pisati tudi blog o svoji strasti, naslovljen Lepopisana. Izbira si zanimiva besedila in jih zanimivo napiše. Z veseljem jo bomo brali.  Ali gledali.

 

Susan, Elizabeth, Amy in Michele dolgočasijo popolni zlikani vrtovi in dolgočasno zglancane vrtnarske revije. Rade raziskujejo vrtnarjenje, same poskušajo kaj pridelati, se ne bojijo umazanije in so še duhovite. Zmagovita kombinacija pisk za blogovje Garden Rant. Američanke, pa take zdrave kmečke punce! In še vse zelene novice in trače izveš, pa katere knjige so izšle in kdo je kdo na vrtnarskem zemljevidu - no ja, vsaj pri Yenkijih.

Mirjam
22. mar 2011
spremenjeno 25. mar 2011

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...