Barvite velikonočne ideje

Barviti valovi velikonočnih dekoracij - na Opčinah!

V teh sončnih dneh, tik pred ponovno ohladitvijo, me vedno vleče proti Primorski. Odkar disovci konkretno gledamo na italijansko stran, so poti toliko pogostejše in prijetnejše. Sreda je bila dan za praznovanje pomladi v cvetličarni A.D.A na Opčinah.

 

 

Lastnica, gospa Vivijana, me vedno znova prevzame. Tako odprta, prijazna vedno zgovorna oseba je, da te dobesedno zalije s svojo dobro voljo in energijo. V enem stavku uspe povedati vse, da ti priznanje o "izborni slovenščini" in  v drugi polovici stavka razloži, kako dolgo so se pripravljali na sredin pozdrav pomladi. Pogled na notranjost cvetličarne osupne!  Popolnoma jasno je, kam je šel šestnajsturni delavnik desetih zaporednih dni.

 

 

Vivijana v zanosu doda: "Če jaz ne bom nadaljevala tradicije, kako naj potem zahtevam, naj jo nadaljujejo drugi?" Govori o izdelavi venčkov, več kot šest na dan ji jih ne uspe narediti.

 

 

Mene sta najbolj navdušili količina podrobnosti in barvna usklajenost, njena cvetličarna in prostor pred njo dajeta zavetje barvnim kotičkom od rumeno-modre kombinacije do vijolične, rožnatih odtenkov in rdeče. Vhod v cvetličarno obkrožajo police s hijacintami in mačehami ter velik grm, poln pirhov, temu sledi rožnati kotiček. 

 

 

 

Podrobnosti, podrobnosti, podrobnosti!

 

 

Tale kurja familija se  drži tako gosposko, da ji ni  para.

 

 

Danes smo vam na hitro pokazali Vivijanin pozdrav pomladi, ki smo ga bili deležni obiskovalci v sredo. Vsi izdelki so seveda na voljo za nakup. Pred cvetličarno pa so nas čakali barvni kotički v rumeno-modri in rdeči. O tem  več jutri. Če ste na poti v okolico Sežane, se zapeljite  tistih deset minut čez mejo na izlet. Tokrat ne po prašek, kavo in pomaranče, temveč da se nagledate idej in si omislite kaj primernega za pozdrav pomladi.

 

Foto: Tjaša - Unikatiassha

Dom in Stil
25. mar 2011

Povezave


Spomladansko cvetje na vratih

Križ na Tržaškem (Santa Croce)

Za venec zajcev

Venček nad mizo

Sedežni red, jedilni list in voščilnica

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...