Vrt in velikonočni okraski

Okraski pred hišo, na vrtu in okenskih policah.

V cvetličarni A.D.A. so na idiličnem odprtem vrtu pred vhodom predstavili zunanje ideje za krašenje vrta, vhodnih vrat in okenskih polic. Vrt je bil urejen po barvnih sklopih. Najprej poglejmo rumeno modri kotiček z ljubkimi ptičjimi hišicami. Hišice so obešene na vejah ali razstavljene po tleh v kombinaciji z barvnimi koriti v bleščeči modri ali rumeni.  Živahno, razposajeno, primerno za popestritev hišnih vhodov umirjenih barv.

 

 

 

Presenetilo me je sožitje belih cvetov v kovinski posodi in v lesenem koritu. Mačehe v polnem razcvetu so kraljevske.  Klasično, belo, primerno za čiste linije in vrtove, ki se bohotijo v zelenem ter želijo ohraniti pridih angleške romantike. Saj veste, čistost in kraljevskost nad vse.

 

 

Mačehe v kombinicaiji s primulami in mačicami, postavljene v izdolbena brezova debla. Brezova debla so hvaležen dekorativni element. Skupaj z belo ali vijola-roza odtenkom cvetov so zanimiva popestritev dvorišč in vrtov.

 

 

 

Poglejmo še rumeno in temno vijolični kotiček. Zopet prevladujejo mačehe, ki so s svojimi res močnimi barvami in odpornostjo zelo razširjen dekorativni element v vrtovih. Posebej pa želim izpostaviti dodatke, kot so debla in pobarvane kangle za zalivanje.

 

 

 

Na  vhodnih vratih rada vidim venčke, še posebej, če niso klasični. Npr. take različnih oblik ali s kombinacijo različnih materialov. Srčki na vratih.

 

 

Letošnja moderna kombinacija sive (tokrat kovinske posode) ter roza cvetov. Pripravljeno za romantične domove.

 

 

Preprogo roza cvetov še dodatno poudarimo z roza ptičjo hiško.

 

 

Za tiste,  ki živimo v hladnejših krajih priporočamo, da v tem letnem času uporabljajo odpornejše rastline.

 

 

Modri, rumeni, roza, temno vijoličen ali klasično bel kotiček. Verjamem, da boste zlahka našli ideje za vaš dom. Pa ne pozabite jih deliti z nami!  Albumi komaj čakajo vaše dekoracije.

Foto: Tjaša - Unikatiassha

Dom in Stil
27. mar 2011

Povezave


Sivka: nega, spomladanska rez in razmnoževanje

Ideja za naredi sam: okvir s črko

Pikčasta velika noč

Velikonočna dekoracija - kokoška

Velikonočna dekoracija - kokoška

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...