Vinska vigred

Melanholična slikovna uvertura v današnje in jutrišnje dogajanje v Metliki

Od 20. do 22. maja 2011 poteka v Metliki Vinska vigred - velika zabavna prireditev s folklorno obarvanim programom. Naš fotograf je bil včeraj zjutraj tam in posnel nekaj fotografij za vabilo. Prav, da bo fajn - ljudem, ki se spoznajo na zabavnejše plati življenja, je za verjeti.

 

 

Ko se v kraju kaj dogaja, so jutra polna melanholičnega pričakovanja. Posebno če jih okopa sonce.

 

 

Metlika je srce Bele krajine in Vinska vigred jo razgiba. Domačini živijo z njo.

 

 

Vidite sveže prebarvane talne oznale na cesti skozi Metliko? Domačini pravijo, da jih je treba obnoviti pred Vinsko vigredjo - morda da gostje najdejo pot nanjo in potem domov? Za vse, ki levi ujemalni prilastek vinska kanijo vzeti resno - je organiziran avtobusni prevoz iz Novega mesta ter iz Črnomlja čez Semič.

 

 

Gospodinje pečejo belokranjske pogače, janjcem te dni v deželi čez Gorjance ni lahko.  Mnogo žrtev pade. Iz kleti pride na dan najboljše belokranjsko vino.

 

 

Danes, v soboto 21. maja 2011, bodo od 10. ure na ogled potice in pogače na kulinarični razstavi  »Kraljestvo potic«, ob njej pa bo degustacija vin  v  degustacijski kleti  na metliškem gradu. Obiskovalci bodo lahko spoznavali domačo obrt, ves dan bodo nastopali pevski zbori, ansambli in godba, tudi kolesarji iz Ljubljane bodo tu končali svoj maraton.

 

 

Zvečer bodo tri zabave na treh trgih:   ansambel Kolovrat na Partizanskem trgu,  ansambel Rok’n'band na Trgu svobode in skupina Kok bend na Mestnem trgu.

 

 

V nedeljo, 22. maja 2011,  bodo program razstav in pokušin dopolnili tekači, bo tudi maša za dobro letino v cerkvi sv. Nikolaja, pa Parada plesa z  belokranjskimi plesnimi skupinami. Veliko stavimo na adrenalinske  polžje dirke na Vigredi na Partizanskem trgu  ob 14. uri.

 

 

Glasbeni program skozi vse popoldne bo zvečer končal  s koncertom Adi Smolar.  Več o dogajanju na spletni strani prireditelja.

 

 

 

Foto: KB

Dom in Stil
21. maj 2011

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...