Modra terasa, terasa Ikea

Modro poletje - na naši terasi.

Že dolgo je, odkar sem si želela popestriti našo teraso -  morda z zeleno barvo? Ali  rdečo ali belo? Letos me je pritegnila Ikea s poudarkom na modri. Po premisleku sem se tudi jaz odločila za modro in ni mi žal. Modra se ujema s toplim rjavim lesom - otroci radi rečejo, da seka. Pobrskala sem po lopi in našla svetlomodro posodo za cvetje in kanglico v enakem odtenku. Za dopolnitev terasine podobe je bilo treba še v Ikeo.

 
Moder lonček, modra laterna. V Ikei modre pripomočke dopolnite z vazicami, papirnatimi prtički, lepimi steklenimi posodicami za svečke, morda celo kupite njihove lučke za poletne terase v modrem.

 

 

Laterne in lončki - Slovenija je majhna, zato je vsem, ki stanujemo v osrednji Sloveniji, skoraj vseeno, ali gremo v Ikeo v Italijo ali v Avstrijo. Hitra primerjava cen vam bo morda pomagala pri odločitvi, kam se boste odpravili. Bodite pa  pozorni predvsem pri velikih nakupih, cene se namreč lahko dokaj razlikujejo od države do države. Pri nekaterih izdelkih odstopajo tudi nad 20 odstotkov.

  

Laterna višine 22 cm stane enako v Italiji kot v Avstriji, toda 38 cm velika laterna stane v v Avstriji 9,99 evra, v Italiji pa 14,99 evra. Okrasni lončki stanejo v Italiji 3,99 evra, v Avstriji 2,99 evra za kos.

 

 

Na blazinah letos prevladujejo modri odtenki. Mi smo si izbrali črtaste blazine. Manjše kvadratne so cenejše v Avstriji, kjer stane ena 1,99 evra, v Italiji so po 2,99 evra kos. Večje blazine za stole z naslanjači so spet cenejše v Avstriji - 11,99 evra za eno, v Italiji pa stanejo 14,99 evra za kos. Mi smo izbrali serijo vrtnega pohištva Bollo, kjer so stoli po 29,99 v obeh državah, če pa vzamete še cenejšo verzijo Tarno, boste v Avstriji privarčevali po 3 evre za vsak kos pohištva.

 

 

Mizo lahko popestrite s kopico dodatkov. Mi smo izbrali le posodice (v Italiji 1,49 za kos, v Avstriji 1,50 evra za kos).

 

Dodatkov je mnogo, za cenovno primerjavo smo jih izbrali le nekaj, sledijo si v smeri urinega kazalca.

 

Vaza vrč stane enako tako v Italiji kot v Avstriji, in sicer 19,99 evra za kos, set desetih papirnatih kozarcev stane v Italiji 1,49 evra, v Avstriji 0,99 evra, pisani servieti s cvetličnimi vzorci stanejo v  Avstriji 1,99 evra za 30 kosov, v Italiji  2,49 evra za 30 kosov in svečke v Italiji in Avstriji 2,99 evra za kos.

 

 

Našo modro teraso vedno lahko na hitro polepšamo z zgornjimi dodatki in spremenimo vzdušje na njej.

 

 

Za pisane vrtne zabave priporočamo  (od leve v smeri urinega kazalca): tridelni kovinski set škatel za shranjevanje Tripp - 6,99 evra v Avstriji in Italiji,  pisane viseče vazice - 4,99 evra v Italiji in 3,99 evra za kos v Avstriji, pisane steklene vazice Superfin - 1,99 evra za kos v Italiji in Avstriji, pisane črtaste papirnate prtičke, v Italiji in Avstriji 1,99 evra za 30 kosov.

 

 

 

Radi posedamo na naši terasi, zvečer pa nas osvetljujejo beli lampijoni -  ti pa so iz druge zgodbe.

 

 

Foto: US

Dom in Stil
26. maj 2011
spremenjeno 9. jun 2011

Povezave


Pladenj postane mini vrt

Pomladni balkoni

Vrt v lončkih 25: Kaj še cveti zgodaj spomladi

Sivka: nega, spomladanska rez in razmnoževanje

Popestrimo si vrt z vzpenjavkami

Sončna dom in vrt socnic

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...