Domača pisarna - ideje

Domača pisarna - kotiček za domače delo

Kako opremiti svoj domači kotiček za delo?

Prvo vprašanje na katerega si moramo odgovoriti je – zakaj ga bomo uporabljali? Bo to naš kreativni kotiček ali prostor za šivanje, morda pisanje oz.risanje, delo z računalnikom itd. Kakšna delovna sredstva potrebujemo? Je to samo namizni računalnik? Ali morda zmogljiva škatla z velikim monitorjem in zvočniki ter multimedijsko napravo?  Rabimo zraven še kup knjig? Ali morda veliko risalno mizo? Bodo delovni kotiček uporabljali tudi drugi člani družine ali je to samo naše delovno mesto?  Odgovori nam bodo pomogali določiti velikost delovnega kotička, minimalno delovno površino ter število potrebnih  polic in predalov. Ne pozabimo na primerno osvetlajvo.
 
 
Naslednja stopnja je realno stanje, torej določitev mesta v stanovanju oz. hiši in prilagoditi delovno površino možnostim, ki jih omogoča naš dom. Tu je nekaj idej, kako lahko uredimo delovni kotiček. Veseli bomo, če boste njihove fotografije delili z nami v albumu.

 

Pisarna na hodniku, ko imate hodnik z mrtvim krakom, ali pa še dovolj prostora pod stopnicami.

 

 

Zaviti hodniki ali hodniki, ki so hkrati tudi predsoba, so v stanovnajih kjer manjka prostora ena od rešilnih bilk za mini delovni kotiček.

 

 

Predsoba - miza ob steni, nasproti nje ogledalo.

 

 

Ko je naš delovni kotiček nekje na začasnem mestu, nam  vedno primankuje prostora za obvestila, knjige, revije,... Obvestila lahko rešimo s tablami ali vricami na katere jih pripnemo.

 

 

Dodatne vdolbine so lahko odlagalne poličke ali pa nanje položimo tablo, sliko.

 

 

Odlagalne površine, police za knjige, revije in ostalo šaro zlahka pridobimo z visečimi policami nad pisalno mizo. Dve lepo urejeni mizi z visečimi policami.

 

Tukaj je pisalna miza vgrajeno direktno v steno, ne stoji na nogah.

 

 

Velikokrat je pisalna miza kar v spalnici. Pazimo, da ne ustvarimo preveč nabitega in natlačenga prostora. Izberimo primerno velikost in barvo mize.

 

 

Če mizo pogosto selimo po stanovanju ali sobi, so kolesa dobra izbira.

 

 

Tudi tale pisalna miza je postavljena v spalnico. Je v črni barvi in ustvarja kontrast v sobi, saj so stene, postelja ter pisalni stol v snežno beli barvi.

 

Ženska pisalna miza v spalnici.

 

 

Poglej še stilsko urejeno pisalno mizo, ki kraljuje v skupnem dnevnem prostoru.

 

 

 

Za konec še slika delovne sobe, kjer so knjige, komoda, svetilka in ptički enostavo narisani na steni. Okno tudi. Všeč mi je, ker niso pretiravali z barvam in so vse slike v črno beli barvi. 

 

Dom in Stil
4. jul 2011
spremenjeno 18. jul 2011

Povezave


Poletne zabave z muffini

Ideja za naredi sam: okvir s črko

Domača pisarna - zgodba o uspehu

Gajba s kolesi in metuljčki

Morski pogrinjek za počitnice

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...