ArtMarket - umetniška tržnica

Za polno skledo okusa ustvarjalnosti

Ob lepih sobotnih dopoldnevih je sprehajanje po ljubljanskih ulicah skoraj že nuja zame. Za zbiranje idej, za sproščanje domišljije, za tuhtanje o življenjskih skrivnostih ali enostavno za vpijanje lepote, ki te pripravi do tega, da začneš ponovno verjeti v lepi svet.

Od maja do oktobra bodo sobotni sprehodi še bolj posebni, saj so svoje mizice spet postavili umetniki Umetniške tržnice – Art marketa, ki se baha vse od Šuštarskega mostu navzdol po Cankarjevem nabrežju, in to vsako soboto od  9. do 16. ure.
V poletnem duhu in z barvnimi vzorci ponujajo letošnji umetniki pestro ponudbo majhnih in večjih umetnin, ki zrastejo v domišljiji in se s skrbjo in trudom preoblikujejo v čisto prave umetniške zaklade.
 
 
V prelepem sobotnem vremenu, ki me je spremljalo ob mojem prvem letošnjem obisku Umetniške tržnice, sem se polna pričakovanj, da bom naletela na ravno to lepoto in sproščanje domišljije, ki ju ob koncu tedna nujno potrebujem, odpravila presenetit samo sebe. Odkrila sem  veliko več lepega in veliko več presenečenj. Ko se navadiš na to, da te iz vsakega kota opazujejo drobna keramična bitja in vile in nasmejani obrazi prodajalcev, se lahko mirno potopiš v občudovanje in nežno dotikanje zakladov, ki ti jih ponuja market.
Za občudovalce lepega, med katere se uvrščam tudi sama, in za zbiratelje unikatnih izdelkov je tržnica idealna priložnost za pridobivanje novih najljubših predmetov.
Za popestritev doma se najde veliko skrbno izdelanih dodatkov, ki bi si jih vsaka hiša zaslužila. Sploh tiste, ki so ljubljene od svojih lastnikov.
 
 
Keramika B - Atelje Pupa
 
Majda Šumnik www.mozaiki.cjb.net
 
Od mačka Murija do vilinskih princes, ki imajo poleg čudovitega vonja vsaka svojo ime in nalogo, do veselih kokošk, ki so narejene iz recikliranih embalaž, se nam bitja ponujajo, da jih udomačimo.
 
 
Misha Shaker
 
 
Viktorija in Mankica Kranjec  http://disecedobrevile.blogspot.com/
 
V pisane, vesele in barvite vzorce se ujamejo tudi pogledi tistih, ki le prečkajo tržnico na svoji poti v sončno soboto.
 
Alenka Udovič Pavlin
 
 
 
www.radasemkatarina.net
 
Misha Shaker
 
 
Ko se ti po ogledu zahoče toplega požirka dišeče kave ali okusnega čaja, ti oko zastane na skodelicah, ki bi jih takoj nesel domov in iz njih nazdravil na vse sanjave stvari, ki ti jih je prodalo sobotno popoldne.
 
 
 www.nivesratkajec.com
 
Umetniška tržnica je vsekakor zanimiv prostor, kjer vsak najde nekaj zase – to se sliši klišejsko, vendar v tem primeru še kako drži. Med prodajalci vlada prijaznost, ki se razlije tudi na radovedneže in kupce. Prav ti pa naredijo sejem še toliko bolj lep in poln življenja. Zavedati se moramo, da ti umetniki večinoma živijo od del, ki nam jih predstavljajo na stojnicah, zato jim dajte možnost, da vas presenetijo in začarajo s svojimi izdelki in idejami, kakor so mene.
 
 
 
 
 
 
 
 

MojcaK
24. maj 2010

Povezave


Odpri okno, odpri srce

Ureditev vrta v lončkih za to poletje

Do najmanjše podrobnosti

Okrasne ploščice

Free print - darilo za vas

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...