Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente

Zakaj je sejem Abilmente tako poseben? Poleg velike raznolike prodajne ponudbe so predstavljajo ustvarjalni posamezniki in izvirne ideje.

O našem obisku jesenske izdaje sejma Abilmente v Vicenzi smo se že razpisali tukaj, sejem pa je tako obsežen, da si zasluži še drugi del reportaže.

Med stojnicami, ki so pritegnile našo pozornost, bomo najprej izpostavili podjetje Legend Art, ki iz Južne Afrike uvaža lične gumbke iz keramike.

 

Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente

 

Gumbki nastajajo v sklopu fair trade projekta, preko katerega so južno afriške ženske prišle do stalne in urejene službe, kar je za njihove družine in okolje neprecenljive vrednosti.

 

Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente

 

Vsi gumbi so ročno poslikani, unikatni. Nam so strašno simpatični, tako kot nam je všeč celotna zgodba teh drobnih okraskov. Ideje o njihovi uporabi boste našli na blogu Buttonmad, same gumbke pa lahko kupite v spletni trgovini.

 

Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente

 

V Italiji, predvsem na njenem severu, že kako desetletje cveti moda podeželskega sloga v ameriškem stilu, ki se zadnja leta meša s provansalskimi in shabby navdihi. Komplicirano? Niti ne, ustvarjalke druži ljubezen do ročnih del, srčkanih motivov in naravnih materialov. Na sejmu je bila ponudba tovrstnega blaga velika, med njimi je tudi Silvia iz ateljeja Ghirigori di Silvia ponujala svoje izdelke, polizdelke in razne pripomočke.

 

Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente

 

Nekateri izdelki so v ponudbi kot kroji in šablone, drugi kot potiskano blago, ki ga lahko izrežete, ga nalepite na les ali iz njega sešijete lutko.

 

Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente

 

Lesarsko podjetje Torneria Fortuni Eugenio je predstavilo svoje kompletke za ustvarjanje malih okraskov. Na primer teh angelčkov.

 

Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente

 

Mini jaslice so nas prepričale s svojo preprostostjo in pristnostjo.

 

Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente

 

Simpatični ptički iz preprostih lesenih kroglic. Vsi polizdelki, ki jih lahko dekorirate in sestavite po svojem okusu, so na razpolago tukaj.

 

Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente

 

Sejem Abilmente ni le prodajni sejem, na njem si lahko ogledamo različne ustvarjalne ateljeje. Med njimi je bil letošnji reciklirni atelje posvečen papirju. Nam je najbolj v spominu ostala Cristina Sperotto s svojim ateljejem za ustvarjalno recikliranje Ork'Idea.

 

Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente

 

Posredovanje kreativnih idej ji ni tuje, saj je med drugim pripravila že štiri tematske zgoščenke z več stotinami pdf-jev z raznimi ustvarjalnimi idejami. Prvi je posvečen ustvarjanju s plastenkami, drugi ustvarjanju nakita iz plastenk, tretji božičnim dekoracijam in četrti papirju. Vse zgoščenke je mogoče kupiti v njenem mini spletnem butiku.

 

Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente

 

Cristinine stvaritve iz papirja so resnična poezija, mi smo se naužili izvirnih oblik in tekstur, vendar vas bomo v spoštovanju avtorskih pravic napotili na Cristinin blog, kjer si jih lahko ogledate in odkrijete še marsikaj zanimivega.

 

Ideje in ustvarjalci s sejma Abilmente

 

Takole, bolj kot smo odkrivali razstavljalce na sejmu Abilmente, bolj smo ugotavljali, da se bomo morali spomladi spet vrniti. Po možnosti že sredi tedna, ker je gneča ob sobotah in nedeljah resnično prevelika.

FOTO: PS

JS

Dom in Stil
4. nov 2011
spremenjeno 7. nov 2011

Povezave


Abilmente, sejem navdiha za ustvarjalna dela

Jesenska dekoracija na vratih - metulji

Gajba s koleščki in metuljčki

Darilni papir - doma potiskani ovojni papir

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...