Decembrska zunanja okrasitev

V mesecu decembru se pred hišami se bleščijo lučke, družbo jim delajo okrašena drevesa ter različne zimske zasaditve. Pripravili smo nekaj preprostih idej za decembrsko zunanjo krasitev.

 

Za prvo okrasitev smo se vrnili k najpogosteje uporabljeni barvni v kombinaciji v decembrskem času - zeleno belo rdeče.

 

 Decembrska zunanja okrasitev

 

Rabljene drsalke, ki jih ne uporabljamo več, ni potrebno zavreči, saj se lahko spremenijo v čudovit pripomoček za zunanjo krasitev naših domov.  Drsalke niso samo decemberski element, z veseljem jih lahko postavimo na klop tudi druge zimske mesece, spominjale nas bodo na čarobne trenutke druženja na in ob drsališču. 

 

Decembrska zunanja okrasitev

 

Drsalke smo kar nekaj časa premikali po klopi, da so končno našle svoje končno mesto na njenem robu.

 

Decembrska zunanja okrasitev

 

Drsalkam smo dodali malenkosti, kot so mini smrekce v belih posodah ter bele lanterne. Nismo pozabili na smrečje, tokrat smo ga ovili okoli likov, ki smo jih poprej oblikovali iz žice. Letos smo decembra vsi srčkasti.

 

Decembrska zunanja okrasitev

 

Srčka smo razporedili na naslonjalo, na veje smrekce pa smo dodali nežne bele okraske, narejene iz navadnega mavca. Skromni smo. Za lepo okrašeno zunanjost, ni potrebno vedno veliko denarnih sredstev. Smreka v belem lončki skupaj z okraskom je že sama po sebi lep dodatek tudi za balkone in ozke okenske police.

 

Decembrska zunanja okrasitev

 

 Za konec morda natrosimo nekaj idej - pobrskajte po vaših kleteh in podstrešjih, morda najdete kak poseben odslužen zimski predmet, ki ga boste lahko uporabili pri dekoriranju svoje okolice. Sanke, stare smučke, glinene posode ...

 

Decembrska zunanja okrasitev

 

Ni nujno, da so samo svetlobni efekti, tisti ki nas razveseljujejo decembra. Domača tihožitja mi še z večjim veseljem opazujemo in fotografiramo.

 

Decembrska zunanja okrasitev

 

 Ob postavljanju naše decemberske dekoracije so prvi spomini že privreli na dan - drsanje na bajerju, vonj po čaju z medom, s katerim nas je mama poskušala spraviti na normalno temperaturo, nagajivost sosedovih sestric, spogledovanje z suhljatim Janijem, gradnja igluja, v kateremo smo hoteli tudi prespati ... Kateri so pa vaši najljubši zimski spomini?

 Foto: PS

Dom in Stil
19. dec 2011

Povezave


Krasimo zunanjost - hitre ideje

Decembrsko krašenje v znamenju miru

Vrt v lončkih: Zimske zasaditve

Zunanjost z rdečima pentljama

Adventni venčki - čarobni svet Cvetje Ksenja

Uporaba novoletnih lučk

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...