Sladice za valentinovo

Sladice, kot jih pripravijo profesionalci. Panakota, čokoladni srčki in čokoladni tartufi za preprost in dražljiv vrhunec romantične večerje.

Za valentinovo je že navada, da izložbe in oglasi prekipevajo od srčkov, rožnate in rdeče barve, prav tako postanejo srčkaste čokoladice, praline in bonboni obvezni spremljevalci obdarovanj in obedov na ta dan. Mi smo se tokrat odločili, da bomo za nasvet povprašali kuharje iz Glažute, ki so nam pripravili pravo gurmansko valentinovo večerjo. Poleg brbončic se spodobi, da podražimo tudi oči – seveda, če boste sploh imeli čas odtrgati pogled od svoje ljubezni :-)

Za valentinovo sladico so nam predstavili tris sladic, panakoto z jagodnim prelivom, čokoladni minjon in čokoladne tartufe.

 

 

Panakota z jagodnim prelivom

 

 

Recept za panokoto z jagodnim prelivom:

400 ml mleka,
125 ml sladke smetane,
40 g sladkorja,
sredica vaniljevega stroka,
2 lista želatine.

Preliv:

400 g jagod (tudi zmrznjenih)
2 kavni žlički masla,
2 jedilni žlici sladkorja,
1 vanilijev sladkor,

metini listi.

V loncu zavremo mleko, smetano, sladkor in vaniljevo sredico. Želatino namočimo v mrzli vodi. Kuhamo na nizkem ognju 10 minut in nato dodamo ožeto želatino. Kremo nalijemo v štiri desertne modelčke in jo čez noč postavimo v hladilnik.

Uro pred serviranjem v posodi na maslu pogrejemo jagode in dodamo 2 žlici sladkorja ter vaniljev sladkor. Ohlajeno panakoto prelijemo z jagodami in okrasimo z metinimi listi.

 

 Čokoladni minjon

 

 

 

Recept za čokoladni minjon:
Potrebujemo:
•    biskvitno testo,
•    modele,
•    ganache kremo.


Spečemo biskvitno testo.
Na dno poljubnih modelčkov damo spečeno biskvitno testo. Nanj vlijemo čokoladno kremo  – ganache. Minjone ohladimo in jih okrasimo. Mi smo uporabili perlice.

Recept za ganache – 230 g temne čokolade, 180 ml sladke smetane, 30 g masla, 1 žlica konjaka
Čokolado grobo naribamo ali nasekljamo in jo stresemo v skledo. V kozico vlijemo smetano in dodamo maslo ter vse skupaj segrevamo na srednji temperaturi.  Preden smetana zavre, zmes prelijemo po čokoladi. Počakamo nekaj minut, ne da bi premešali, nato pa z metlico nežno mešamo toliko časa, da dobimo enotno in gladko zmes. Mešamo, ne stepamo, da v kremo ne vtepemo zraka. Dodamo še konjak in znova premešamo.

 

Čokoladni tartufi

 


Recept za čokoladne tartufe:
Za 20 kroglic potrebujemo:
220 g temne čokolade za kuhanje,
200 ml sladke smetane,
čajno žličko vaniljevega sladkorja,
5 ml konjaka.


Čokolado, smetano in sladkor stopimo nad soparo (ali v mikrovalovni  pečici), ko je zmes gladka, dodamo konjak ter pomešamo. Ohladimo. Ko se zmes strdi, oblikujemo asimetrične kroglice, ki jih povaljamo v pravi kakav. Okrasimo po želji, mi smo se odločili za liste vrtnic in mete.

Kakšen pa naj bo jedilnik, ki se bo meril s tako seksi sladicami? Mojstri iz Glažute so poskrbeli tudi za primerno glavno jed in okusno solato.

Izvedba: Glažuta, foto: KB

Dom in Stil
6. feb 2012
spremenjeno 10. feb 2012

Povezave


Uporabno in sladko darilo za valentinovo

Romantični in dekorativni muffini

Seksi testenine

Preprosta poslastica - elegantno!

Seks ali pašta

Ljubezen ob dramatično pogrnjeni mizi

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...