Barka kot stanovanje

Na Švedskem je od lanskega leta mogoče tudi uradno vpisati stalno bivališče na plovilu. Poglejmo barko, ki bi bila ravno pravšnja za ta namen.

Če ste se prestrašili tesnih prostorov, natlačenih z vgradnimi omarami in poličkami, potem se ustavite: barka, ki vam jo predstavljamo danes, je iz popolnoma druge zgodbe. Dnevni prostori so verjetno svetlejši in prostornejši kot v marsikaterem našem stanovanju. Najprej nam pogled pritegne leseno ogrodje, ki visi pod strešnimi okni.

 

 

Vsak osmi prebivalec Švedske je lastnik plovila, tako da se ne čudimo, da se je od lani mogoče tudi uradno stalno naseliti na plovilu. Ali ste še vedno v dvomih? Potem poskusite vsaj preživeti nekaj dni na privezu v središču Stockholma s pogledom na kraljevo palačo. V švedski prestolnici je namreč na voljo več turističnih nastanitev na čolnih in ladjah. Izberite si tisto, ki se najbolj prilega vašemu žepu, saj boste na barkah našli tako restavracije kot hostel in hotel.

 

 

Veliki dnevni prostor v podpalubju je zračen in na eni strani opremljen s policami. Te povzemajo navtični slog in obkrožajo vodotesna vrata. Ob pogledu na klavir, ki stoji tik ob njih, se nam vsili hudomušna misel, da je imel mogoče lastnik kakšno težavo s prejšnjim sosedom in je zato poiskal nastanitev, ki je primernejša za življenjski slog glasbenika.

 

 

Poleg zaprtih omaric je tu še presenečenje – kamin. Večeri so tukaj čista milina, ko ob bokih šumljajo valovi in oči počivajo na igrivih zubljih.

 

 

Na drugi strani dnevnega prostora je preprosta bela kuhinja. Bel opaž lično zakriva hrbtišče in stene z vgradnimi omarami.

 

 

Še hiter pogled v spalnico v kabini v premcu, kjer je pod okni udoben oblazinjen stol za posedanje. Branje romanov mora biti tu nekaj posebnega!

 

 

Krmarnica je udobna in preprosta kot dnevna soba.

 

 

Kopalnici odsevata navtični slog – uporaba trdega in lepljenega lesa, vgrajeni elementi in lesena kad ustvarjajo nekoliko špartansko ozračje, čeprav so prostori udobni in prijazni.

 

 

No, ali se boste vkrcali?

 

JS

Foto: hemnet.se

Dom in Stil
22. feb 2012
spremenjeno 24. feb 2012

Povezave


Bi žieli na ladji

Stanovanje v tovarni na jezeru

Ženska šik garsonjera

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...