Zeljna terina, odeta v šunko

Zelje, šunka ter malo kuhanja, in povelikonočna malica je pripravljena.

Po napornih velikonočnih praznikih, ko je mesa v izobilju, telesu prija, da se obnovi z zelenjavnimi jedmi in si oddahne po naporni prebavi. Zato smo vam pripravili recept za zeljno terino, odeto v šunko. Slednjo smo vključili zato, ker nam po praznikih velikokrat ostane hrane, zakaj bi jo metali proč? 

 

 

Za terino potrebujemo:

 

 

Prepražimo čebulo in sesekljan česen, dodamo oprano kislo zelje, bel poper, marajon, mleto kumino, sol in malo sladkorja.
Vse skupaj dušimo približno 5 minut, zalijemo s sladko smetano in dodamo malo kisle smetane. Po približno 15 minutah kuhanja, ko se zelje zmehča, jed ohladimo in ji dodamo stopljeno želatino.
Poljuben model obložimo z rezinami prekajene šunke, nanjo naložimo zeljni nadev in pustimo, da se ohladi. Terina se bo strdila, ker smo dodali želatino. 

 


Okrasimo jo s praženimi bučnimi semeni in bučnim prelivom. V času po veliko noči so na vrsti delo na polju in vrtu ali družinski izleti. Terina je lahko dobra popotna in delavska malica. Primerno jo zrežite, zapakirajte in jo odnesite s seboj, pomalicate lahko zunaj na prostem. Na deskah. Tako kot smo to storili mi.

 

 

Dober tek.

Dom in Stil
25. mar 2012
spremenjeno 4. apr 2012

Povezave


E-časopis Pomlad 2012

Jajčna tortica

Velikonočna pletenica

Šunka v testu

Pirhi z voskom ali voščenkami

Namizna dekoracija – rožnata barva na naši mizi

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...