Jajčna tortica

Kaj storiti s trdo kuhanimi jajci, ki nam ostanejo od velikonočnega zajtrka?

Potem ko ste se naveličali razbijati trdo kuhana jajca in imate dovolj jajc in šunke, lahko hitro pripravite okusen prigrizek. Če zraven spečete še domač kruh, si bodo vsi jedci zadovoljno obliznili prste.

 

 

Potrebujete:

 

 

Vzamemo trdo kuhana jajca,  ki so nam ostala od velike noči, pirhe olupimo, jajca zdrobimo med dlanmi, jim dodamo stepeno sladko smetano, žlico kisle smetane, majonezo, kanček gorčice, poper, sol in namočeno želatino. Dobro premešamo in vse zlijemo v model. Počakamo, da se strdi.

 

 

Tortico vzamemo iz modela in jo poljubno okrasimo.

 

 

Mi smo ji dodali rožnate odtenke cvetov sadnega drevja, jajca in cvet iz špinače. Lahko si tudi daste duška z dekoracijami z brizgano smetano.

 

 

Takole, tortica je gotova in bo gotovo dobrodošla popestritev za prigrizek na velikonočni ponedeljek, ko se odtrgamo od domače mize in se podamo v naravo.

 

 

Dober tek!
 

Dom in Stil
25. mar 2012
spremenjeno 30. mar 2012

Povezave


Velikonočna pletenica

Orehova potica

Naravne barve za pirhe

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...