Poroka z babičino noto

Gumbi, škatlice in zeliščni čaj za poroko z retro pridihom.

Poročna dekoracija se lahko spremeni v priložnost, da nas prijatelji in sorodniki bolje spoznajo, zato smo si zamislili pogrinjek, ki bo ustrezal tako tistim, ki ste bolj trajnostno naravnani, kot ljubiteljem čajev in retro dodatkov.

 

Zelišča, cvetje in škatlice lahko uporabimo na veliko različnih načinov, mi smo tokrat izbrali škatlice pravega čaja starinskega videza. Nekatere smo spremenili v svečnike, druge pa smo uporabili kot vazice za cvetje belega vratiča, ki je bil zelo priljubljen pri naših starih mamah tako zaradi prikupnega cvetja kot zaradi svojih zdravilnih učinkov.

 

 

 

  

Lične škatlice smo razvrstili na okrogel zrcalni podstavek in jih postavili na sredino mize.

 

 

Sedežni red smo izdelali iz rdeče obrobljenih belih listkov, na katere smo napeli sukanec z gumbkom. Jedilni list smo dopolnili z blagom s cvetličnim vzrocem v retro slogu. V barvah se popolnoma ujema z drugimi elementi na mizi, s svojo živahnostjo pa vnaša poletno razigranost in vzbuja pričakovanje, ali bo v programu sledila še kakšna retro zanimivost.

 

 

Za darilce svatom smo si omislili epruvetko z zelišči za čaj, ki smo jih sami nabrali. Lahko jim ponudimo čaj za sprostitev po napornem dnevu, za poživitev in spomin na lepe trenutke, ki so jih preživeli z nami, ali pa proti glavobolu.

 

 

Beli vratič je v zadnja leta zaradi svojih protivnetnih lastnosti v središču pozornosti znanstvenih raziskav, nam pa je všeč, da so naše stare mame to v bistvu že vedele in so ga dosledno gojile na vsakem vrtu, da so si z njim lajšale glavobole in vnetja. Njegovi okrogli cvetki nas navdajajo z veseljem in spomini na otroštvo.

 

 

  

Škatlice v slogu petdesetih let prejšnjega stoletja, travniško cvetje, pisani vzorci in živahne barve – v zraku je razigranost vroče poletne noči.

  

  

Kaj bomo zavrteli, Elvisa Presleyja ali kar Marjano Deržaj in njeno Poletno noč?

Stiliranje: PS, US

Foto: KB

 

Dom in Stil
2. maj 2012
spremenjeno 9. maj 2012

Povezave


Poročni pogrinjek s ptički

Regratova poroka

Bela poroka za vse

Besede, besede in oranžna poroka

Ljubezen ob dramatično pogrnjeni mizi

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...