Igraj se – zabava v stilu

Ko nam je dovolj instant rojstno dnevnih zabav, si izdelajmo figurice in otrokom pokažimo stare dobre družabne igre.

Naša zabava ima preprosto temo – igrajmo se. Mizo za sladke prigrizke smo oblekli v črn šeleshamer, nanj smo s kredo narisali zastavice ter osnovo za družabne igre. Tokratno zabavo smo zasnovali v črni barvi: ta je elegantna osnova mize za sladice. Glavna tema naše zabave so družabne igre, zato so sladice hkrati posladek, igralne figurice ali simpatična darilca. Izbrali smo družabne igre, kot so človek ne jezi se, tri v vrsto in dama. V ta namen smo spekli piškotke z raznobarvno glazuro. Tako smo dobili figurice in zanimivo darilce, ki ga bodo gostje lahko odnesli tudi domov.

 

 

Vsak povabljenec dobi svoj kozarec s slamico. Te smo ovili s črnimi listki in nanje zapisali imena povabljencev, tako da ne bodo imeli težav z iskanjem svojih kozarcev.

 

 

Takole, pa začnimo! Za tri v vrsto lahko uporabimo raznobarvne piškotke ali pa spečemo mufine in izdelamo glazuro z znakci.

 

 

Nato posežemo po raznobarvnih piškotih in sestavimo igralno ploščo za človek ne jezi se – najbrž bo na koncu manjkal marsikateri košček, ki bo končal v lačnih želodčkih, vendar ga bomo preprosto nadomestili z novim piškotom.

 

 

Oštevilčene piškotke smo postavili v obliko ristanca, igre, v kateri igralci ponavadi sicer skačejo po začrtanih kvadratkih. Tokrat lahko za oštevilčene piškotke mečemo kocke in tisti, ki mu uspe dobiti enako številko, dobi oštevilčen piškot ter ga poje.

 

 

 Majhni barvni piškotki so primerni tudi za damo.

 

 

Na šeleshamer smo narisali zastavice in zapisali ime slavljenca. Miza za posladke je pod zastavicami.

 

 

Zadnja podrobnost mizice za sladke prigrizke je steklena posoda, polna barvnih piškotkov, ki jih lahko uporabimo pri igri človek ne jezi se.

 

 

Z malo spretnosti in majhnimi sredstvi smo uredili elegantno ter hkrati raznobarvno in zanimivo mizico za sladice. Ker je tokratna zabava nekaj posebnega, tega rojstnega dne povabljenci gotovo še dolgo ne bodo pozabili.

 

Foto in ideja: MatejaD

Matejad
11. jun 2012
spremenjeno 7. avg 2012

Povezave


Naredimo domače krede

Z otroki ustvarjamo domače igre

Materinski dan in najstniki

Ideja za jesensko dekoracijo mize - jabolka

Jesenski pogrinjek

Jesenska dekoracija na vratih - metulji

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...