Melisina pita

Osvežitev na krožniku. Melisina pita za sladokusce, ki obožujejo meliso.

Poletje je tudi čas, ko je zelišč v obilju. Melisa je med zelo priljubljenimi dišavnicami na naših vrtovih, ponaša pa se tudi s pomirjevalnimi lastnostmi. Uporabili smo jo za pripravo sveže in aromatične pite, ki je po prvem grižljaju preprosto ne moremo nehati jesti.

 

 

Testo:
120 g masla,
150 g moke,
sol,
1 dl vode,

Nadev:

400 g skute (mi smo uporabili kozjo, ki je lažje prebavljiva),
2–3 žlice medu,
2 jajci,
50 g masla,
4 žlice sesekljane melise.

Maslo in moko zdrobimo skupaj, da nastane drobljiva zmes. Nato dodamo vodo, da dobimo gladko testo. Testo razvaljamo in z njim obložimo model, v katerega smo položili papir za peko. Pečico segrejemo na 200 °C in pečemo 15 minut.

Razžvrkljana jajca, raztopljeno maslo in med vmešamo v skuto in dodamo še sesekljano meliso.

Nadev namažemo na napol pečeno testo in pečemo še 40 minut pri 180 °C.

Za pito smo namesto navadnega masla poiskali kozje, tako da je v kombinaciji s kozjo skuto primerna tudi za ljudi z laktozno intoleranco. Tako smo se izognili uporabi nejasno pridobljene margarine.

 

 

Dober tek!

Dom in Stil
11. jul 2012
spremenjeno 16. jul 2012

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...