Ajdovi štruklji z orehi

Ajdove štruklje lahko postrežemo kot celovit obrok ali sladico.

Ajdovi štruklji z orehi so klasika slovenske kuhinje.

 

 

Testo:
500 g ajdove moke
100 g pšenične moke
pol litra slanega kropa

Nadev:
mleti orehi
smetana
sladkor
začimbe


Ajdovo moko damo v skledo in prilijemo toliko slanega kropa, da lahko zamesimo gosto testo. Ko se ohladi, zvrnemo na pomokan pult, dodamo približno 10 dag pšenične moke in zamesimo gladko testo.
Mlete orehe premešamo s sladkorjem, začimbami in smetano, da dobimo gost nadev.
Testo razvaljamo, izrežemo kroge, ki jih napolnimo z orehovim nadevom, in stisnemo robove. Skuhamo v rahlo soljeni vodi in ponudimo s sladkorjem, popraženimi drobtinicami, marmelado ali jabolčno čežano.
 

 

Dober tek!

Matejad

FOTO: KB

Dom in Stil
6. nov 2012

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...