Kamniška dnevna soba? Šutna!

Skupina Štajn predstavlja svoj najnovejši projekt za preživljanje časa v starem mestnem predelu

 

Skupina Štajn je v sodelovanju s KDPM predstavila svoj najnovejši projekt »Šutna – dnevna soba Kamnika«. Z njim kamniške meščane in obiskovalce vabi na preživljanje časa v starem mestnem predelu.
 
 
Pod okriljem evropskega programa »Mladi v akciji« se mladi ustvarjalci posvečajo  oživljanju starega mestnega predela, ulice Šutna, ki je neobiskana in neizkoriščena. Mladi študenti arhitekture, oblikovanja in drugih umetniških smeri so razmišljali, kako oživiti  čudovito staro jedro mogočnega srednjeveškega mesta. Njihov moderni in nekoliko drugačni pristop je zdaj na voljo  meščanom in drugim. K projektu so povabili tudi šolarje in dijake, kajti  mlada generacija vrača življenje preteklosti.
 
 
S tem, ko so mladi izdelali urbano opremo z lastnim znanjem in rokami,  so do nje dobili popolnoma drugače odnos in jo vzeli za svojo. Projekt je ekološko zasnovan, saj so člani skupine skupaj z mladimi šolarji uporabili reciklirane materiale, ki se polnijo s soncem. Ob solarni energiji  vsa oprema sledi ekološkim vodilom in  je narejena iz lesa.
 
 
 
Urbano opremo sestavljajo štirje otočki s stolčki, mizico, košem za smeti, koritom za rože in ambientalne solarne lučke iz recikliranih materialov. Ob tem Šutno krasijo talne nalepke, ki  opozarjajo na rojstne hiše pomembnih Kamničanov. V barvah poletja in ekologije, rumeni in  zeleni, so štajnovci Kamničanom prikazali Šutno kot zanimiv bivalni prostor za prosti čas.
 
 
  
 Skupina Štajn

Dom in Stil
21. jun 2010

Povezave


Skupina Štajn opozorja na prezrte dele mesta Kamnik

Projekt sobe za šolarja

Pedrovo in hiša Abram

Odstrite vsa okna

Več lučk za vrt v lončkih 11

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...