Adventni koledar za na steno

Adventni koledar nas vpeljuje v veselo pričakovanje božiča.

Proti koncu jeseni se po ulicah začnejo prižigati lučke in čedalje pogosteje slišimo besedno zvezo "veseli december". Prireditve, koncerti, praznovanja po službah se kar vrstijo, počasi nas predpraznični ritem posrka vase in nenadoma ugotovimo, da je že božični večer in da se sploh nismo imeli časa umiriti. Mogoče so prav zato adventni koledarji in venčki v zadnjih letih tako hitro našli pot do naših miz in sten. Otroci jih imajo neizmerno radi, saj sta jim norenje in stres odraslih zelo naporna, adventno odštevanje pa jim pomaga, da ohranjajo stik s časom in prostorom.

 

 

Letos smo si omislili nekoliko drugačen adventni koledar, ki bo lahko krasil našo steno še dolgo v praznične dni. Izbrali smo darilni papir z umirjenim vzorcem s sinjo podlago in iz njega izrezali obris stiliziranega drevesa.

 

 

Sinje podtone smo poudarili s črno podlago in z belimi snežinkami priklicali zimsko razpoloženje. Adventno odštevanje smo pričarali z belimi številkami iz lesa.

 

 

Za izdelavo vej stiliziranega drevesa si izdelajte šablono, darilni papir raztegnite po dolžini in zarišite obrise debla in posameznih vej.

 

  

Preprost adventni koledar za na steno deluje umirjeno in zimsko, da si lahko ob pogledu nanj oddahnemo od prehitrega tempa, ki nam ga narekujejo decembrske obveznosti.

Ideja in foto: Matejad

 

Dom in Stil
27. nov 2012
spremenjeno 29. nov 2012

Povezave


Adventni koledar - ustvarjamo in recikliramo

Adventni koledar - natisni si ga

Adventni koledar - preprosta izdelava

Adventni koledar kot stenska dekoracija

Adventni koledar iz drvarnice

Adventni koledar - natisni si ga

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...