Karamele in jabolka oblita s karamelo

V mrzlih dneh se priležejo karamelne sladice

Karamele

 

 

 

Potrebujemo:

½ kg sladkorja
1 čajna žlička masla
1,5 dl sladke smetane

Polovico sladkorja stresemo v ponev in zlatorumeno zapečemo, nato ogenj zmanjšamo, vmešamo preostali sladkor ter mešamo, dokler ne dobimo gladke mase rumenorjave barve, ki ji dodamo maslo in smetano. Nad ognjem mešamo, dokler se lepo ne zgosti. Nato maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in jo enakomerno razporedimo čez pekač. Pustimo stati čez noč, nato karamele narežemo na kocke ali kako drugače in zavijemo v celofan.

Masi lahko po želji dodamo 10 dag fino mletih orehov, 10 dag čokolade ali kakava ali poljubne arome, na primer amareto ali rum. Te dodatke vmešamo hkrati s smetano in maslom.


Jabolka s karamelo

 

Jabolka oblijemo s karamelno maso, preden se strdi, in jih posujemo s sesekljanimi lešniki. Na sredino zapičimo palčko.

 

Izvedba: MatejaD

Foto: KlemenB

Matejad
15. dec 2012

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...