Hruškovo - lešnikov kruh

Morda boste letos namesto potice pekli hruškovo-lešnikov kruh.

 

 

2 zelo zreli narezani hruški (pribl. 230 g)
sok pol limone
60 g rjavega sladkorja
2 jajci
70 g kokosovega masla
50 g narezanih suhih fig, datljev
50 g celih lešnikov
150 g moke (uporabila sem 100 g pirine in 50 g pšenične polnozrnate)
1 čajna žlička vinskega kamna
1/2 žličke cimeta

Narezanim hruškam dodamo limonin sok in jih sesekljamo v kašo.
Lešnike na hitro popražimo, da malce zadišijo, in jih v možnarju zdrobimo.

 

 

V posodi penasto umešamo rjavi sladkor in jajci. Mešamo kar nekaj minut, da lepo naraste. Dodamo stopljeno kokosovo maslo, hruškovo kašo, fige, datlje in 3/4 zdrobljenih lešnikov. Premešamo in postopoma dodajamo moko s cimetom in vinskim kamnom.

Namastimo podolgovat model in vanj vlijemo pripravljeno zmes. Povrhu potresemo prihranjene zdrobljene lešnike.

Pečemo pri 175 °C približno 40 minut.

 


 

Foto in peka: AnaB   -  Cinnamonandthyme

Dom in Stil
22. dec 2012

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...