Čar črno bele kuhinje po rimsko

Funkcionalna in obenem tradicionalna oprema gostilnice La cucineria kot navdih za opremo domače kuhinje.

Retro kuhinje so v trendu, saj zadnja leta na starinske elemente naletimo tako pri sodobno oblikovanih kot pri rustikalnih kuhinjah. Za navdih pri opremljanju domače kuhinje smo si izbrali opremo rimske gostilnice La Cucineria.


Že na vhodu zagledamo teraco tlak v kombinaciji z lesenimi okvirji. Teraco tlak, ki mu v Italiji pravijo »pavimento alla veneziana« ali benečanski tlak, ker je bil zelo priljubljen prav na območju Beneške republike. Poznali so ga že v antiki, zelo priljubljen pa je bil na začetku 20. stoletja, ko je postal stalnica v italijanskih poslopjih, saj je ponujal neomejen razpon vlitih dekorativnih motivov. Krasil je tlake domovanj, javnih in zasebnih stavb, iz njega je nastala tudi zelo razširjena izpeljanka v obliki cementnih ploščic.

 

 

Funkcionalni opremi, obloženi s travertinom in lesom, se pridružujejo retro detajli: velike bele cevi pod stropom in tovarniške svetilke si podajajo roko s Tonetovimi stoli v črno-beli kombinaciji.

 

 Posebnost gostilniške kuhinje so odprte police in table, zaradi katerih imamo občutek, kot da lahko v kateremkoli trenutku priskočimo na pomoč kuharju, če bi se ta znašel v težavah.

 

 

 Črno-bela zgodba se s sten seli tudi v podrobnosti, z belo kredo popisana tabla je bila osrednji navdih tudi pri oblikovanju jedilnih listov.

 

 

Z barvo za table so premazane tudi nekatere stene v jedilnici, preostale pa so obložene s travertinom, tradicionalnim rimskim kamnom, ki se odlikuje po luknjičasti površini in toplih odtenkih.

 

 

Les, kamen in table na veliki beli podlagi so dobro izhodišče za opremo domače kuhinje, v kateri bo veliko svetlobe mehko poudarilo toplino naravnih materialov in retro detajlov.

 

 

Katere retro elemente pa bi vi izbrali pri opremljanju svoje kuhinje?

Foto: La cucineria

 

Dom in Stil
20. mar 2013
spremenjeno 21. mar 2013

Povezave


Pop up dom

Luksuzno stanovanje s kaminom v dnevni sobi

Sodobno opremljena mansarda pod lesenim tramovjem

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...