Postne jedi - juha in predjed

Postne jedi so zanimiva in rahlo pozabljena zgodba v današnjih časih.

V   naši spletni reviji smo odšli na obisk v gostilno Čubr, kjer so nam pripravili zanimiv postni jedilnik. Pomladne lahke jedi - primerne za vsak dan. Začenjamo z   žabjimi kraki s siljenim radičem in pehtranovo juho.

 

 

 

Žabje krake skuhamo v slani vodi. Ko se ohladijo, jim odstranimo koščice. Boljši okus imajo, če jih nekaj ur mariniramo v olju in česnu. Meso mariniranih žabjih krakov zmešamo z očiščenim siljenim radičem in polijemo z gorčično omako. Pripravimo jo iz olivnega olja, gorčice, soli, medu in limoninega soka. Na koncu jed obogatimo še s praženimi sesekljanimi lešniki.

 

 

 

PEHTRANOVA JUHA

 

 

Na maslu svetlo prepražimo moko, zalijemo z govejo juho in dodamo pehtran ter nekaj listov peteršilja. Po kratkotrajnem kuhanju vse dobro zmešamo s paličnim mešalnikom. Kot jušni vložek uporabimo skutne žličnike. Skuto zmešamo z jajci, moko in soljo. Z dvema žlicama oblikujemo žličnike in jih dodamo vreli pehtranovi juhi.

 

 

Dober tek!

 

 

Priprava in recepti: Gostilna Čubr, Križ pri Komendi

Stilirala: Ana Bulat

Fotografiral: Klemen Brumec
 

Dom in Stil
23. mar 2013

Povezave


Postne jedi - glavna jed in preprosta sladica

Velikonočna pletenica

Hren in velika noč

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...