Postne jedi - glavna jed in preprosta sladica

Postne jedi so zanimiva iztočnica za vsakdanjo prehrano.

Za postne jedi je značilna brezmesna hrana, zabeljena predvsem z oljem ali smetano. Dovoljene so tudi sladkovodne ali morske ribe, velik poudarek pa je na zelenjavi, ki je bila na razpolago po dolgi zimi, zato v postnih jedeh pogosto srečujemo okopavine in stročnice. Letos smo po navdih za postne jedi stopili v gostilno gostilno Čubr, kjer so za nas pripravili postni jedilnik - prvi del smo objavili tukaj.

 

RIBANA KAŠA Z JURČKI IN MLADIM SIROM

 

 

Pripravimo bolj trdo testo za rezance, ga naribamo v slan krop in skuhamo. Na olju popečemo narezane jurčke, bučke in mladi sir. Dodamo malo goveje juhe, smetano in kuhano odcejeno ribano kašo.

 

 

KITKE IZ POSTRVI

 

 

Postrvi očistimo in sfiliramo. File zarežemo dvakrat po dolžini in spletemo v kitko, ki jo lahko popestrimo z v trakove narezano zelenjavo. Spečemo na olivnem olju ter dodamo kuhan krompir.
 

 

OCVRTE KRUHOVE REZINE

 

 

Mlečni kruh narežemo na rezine in namočimo jih v mleku z dodatkom sladkorja in ruma. Nato jih pomočimo še v razžvrkljano jajce in ocvremo v vročem sončničnem olju. Vroče potresemo s kristalnim sladkorjem.

 

 

Dober tek!

Priprava in recepti: Gostilna Čubr, Križ pri Komendi

Stilirala: Ana Bulat

Fotografiral: Klemen Brumec

Dom in Stil
29. mar 2013

Povezave


Postne jedi - juha in predjed

Pirhi s preprostimi belimi vzorčki

Jajčna tortica

Velikonočna pletenica

Naravne barve za pirhe

Hren in velika noč

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...