Domač sladoled

Kaj bolj prija v vročih dneh kot dober domač sladoled?

Jagode lahko dobimo na tržnici in v trgovinah skoraj vse leta, najslajše pa so domače. Pripravili smo vam sladoled iz jogurta in pečenih jagod, brez jajc.

 

Potrebujemo: 

Jagode narežemo na majhne koščke, jih posujemo z žlico sladkorja in razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pečemo jih pri 160 °C približno 25–30 minut. Pečene malce ohladimo.

 

Jogurt dobro zmešamo s sladkorjem. V posebni posodi stepemo sladko smetano, ki jo dodamo jogurtu. Vmešamo še pečene jagode, narahlo premešamo in vsujemo v posodico, obloženo s prozorno folijo. Postavimo v zamrzovalnik in vsake pol ure dobro premešamo (vsaj 3 x). Postrežemo, ko se dovolj strdi.

 

 

Foto in izvedba: Ana Bulat

 

Dom in Stil
27. jun 2013
spremenjeno 25. jul 2013

Povezave


Čokoladno-bananin sladoled z oreški

Češnjeva limonada

Melisina pita

Žepki v obliki jabolk

Kandirani cvetni listi vrtnic

Sladke tortilje z banano in čokolado

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...