Poletna juha - kuhajmo nad ognjem

Kuhanje nad ognjem je posebno doživetje. Zakaj ne bi na prostem skuhali juhe?

Ogenj je bil pomemben dejavnik v razvoju človeka. Danes nas kljub vsej modernizaciji še vedno privlači ogenj v njegovi prvinski obliki - le kaj je ob poletnih večerih bolj romantičnega kot sedenje ob ognju in pečenje mini posladkov? Le malokdo je doma izdelal pravo ognjeno jamo. Napovedujemo, da bodo te počasi postale vse pogostejše tudi na naših vrtovih. Kako se naredi ognjena jama, smo opisali tu. Recept za okusno poletno juhico, kuhano nad ognjem:

 

Za poletno juho potrebujemo: 

 


Čebulo sesekljamo, strok česna olupimo. Skupaj prepražimo na malce olja. Dodamo narezan korenček, na drobne koščke narezano kolerabo, še malce prepražimo in zalijemo z vodo. Dodamo narezan por, rdečo papriko in bučko. Kuhamo približno 15 minut oz. dokler se korenček ne zmehča. Dodamo papriko v prahu, nekaj vejic timijana in origana ter pelate. Kuhamo še par minutk in na koncu dodamo še beli fižol in balzamični kis. Solimo po okusu.

 

 

Dober tek !

 

Kuhala: Ana Bulat

Fotografiral: Klemen Brumec
 

Dom in Stil
29. jul 2013
spremenjeno 18. avg 2013

Povezave


Korenčkova juha s pomarančo

Fokača

Korenčkovi polpeti in Solata s fižolom in korenčkom

Jogurtov mousse z vrtničnim sirupom

Ananasova granita za vroče dni

Lončki z jagodno sladico

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...