Lončki z jagodno sladico

Poletna sladica - v lončku. Primerna za na pot.

Sladice iz hladilnika in zamrzovalnika niso edina poletna možnost, zanimiva zamisel so lončki s sladico – z lahkoto jo odnesemo s seboj na izlet, piknik ob reko ali potok. Elegantne in simpatične.

 

Kaj potrebujemo za lončke z jagodno sladico:

Biskvit

Puding

Jagode


Maslo stepemo s sladkorjem in sladkorjem v prahu, dodamo jajce in temno čokolado, ki smo jo stopili v mleku. Vmešamo še moko in nasekljano čokolado. Vlijemo na pekač (pribl. 20 x 30 cm) in spečemo na 180 stopinjah. Biskvit je pečen, ko vanj zapičimo zobotrebec in izvlečemo čistega.  Po navodilih na ovitku skuhamo puding in vanj vmešamo 50 g nasekljane čokolade, mešamo, dokler se čokolada ne stopi.   Ohlajen biskvit izrežemo na kroge s pomočjo modelčka za piškote ali za krofe, odvisno od velikosti kozarca. Biskvit položimo na dno kozarca, vanj naložimo narezane jagode in prelijemo s pudingom.

 

 

Pripravila in pekla: Mateja Dobravec

Fotografiral: Klemen Brumec
 

 

Dom in Stil
11. avg 2013
spremenjeno 12. avg 2013

Povezave


Čokoladno-bananin sladoled z oreški

Domač sladoled

Kandirani cvetni listi vrtnic

Sladke tortilje z banano in čokolado

Otroški šotori

Konjiček iz blaga

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...