Zabava za viteze in princese

Naj zabave v trgovskih ali športnih centrih in restavracijah zamenjajo prijetne domače zabave – z malo truda in veliko veselja.

Organizirajte domačo zabavo za viteze in princeske.

 

 

 

Za pravo viteško zabavo potrebujete:

 

 

Grad smo naredili iz kartona, dva večja kosa smo ga prerezali na pol in ju potem sestavili skupaj (navodila za izdelavo gradu najdete tu). Križna postavitev omogoča, da lahko eno stran (štiri stranice) pobarvamo v modro za fantke, drugo pa v rožnato za deklice, naše princeske.

 

 

 

Pompome v obliki satja smo obesili na bližnja drevesa.

 

 

Za popolno zabavo smo pripravili še viteško obleko, meče in ščite, papirne dodatke, kot so zastavice za hrano, papirnate oblekice za sokove, embalažo za pribor. 

 

Viteška obleka – majice smo prelepili z grbi, ki smo jih natisnili na papir, s katerega lahko sliko z likanjem prenesete na blago. Zavezali smo jih s pletenimi trakovi iz ostankov oblek.

 

 

Enake grbe smo natisnili na papir in iz njih naredili vrečke za pribor, embalažo za sokove, oblepili kozarce in zastavice za hrano.

 

 


Prostor za zabavo smo okrasili s pompomi in pisanimi trakovi, ki smo jih obesili na žičnate kroge.

 

 

 

Ti so postali krasna igrača za povabljence, saj so jih fantje z meči z veseljem klatili z dreves.

 

 

Ščit smo izdelali iz kartona in nanj nalepili ustrezen grb, princeske so dobile rožnatega, da se bodo lahko branile pred razposejenimi junaki. Meče se da zlahka narediti iz rolice za darilni papir ali iz več skupaj zlepljenih rolic toaletnega papirja, ki jih oblečemo v aluminijasto folijo. Na koncu meča folijo oblikujemo tako, da meč dobi zašiljeno obliko.

 

 

Zastavice za hrano in embalažo za pribor ter sokove smo pripravili po enakem postopku, natisnili smo na papir in oblepili sokove, embalažo ter izrezali zastavice in jih pritrdili na zobotrebce.

 

Princeske so dobile kronico in palico z zvezdico. Navodila za kronico najdete tu.

 

 

Princeske so imele drugačno postavitev mize za prigrizke, na mizi so male gospodične čakali mehke punčke 100% Suzi ter rožnati biserčki za igro. 

 

 

 

Otroci so se zabavali z družabnimi igrami, seveda ni manjkalo obvezno sabljanje in vojskovanje ter taktično skrivanje.

 

Zabavali so se tudi s skakanjem po improviziranem katapultu, z igranjem človek ne jezi se in dame, vse igre pa smo pripravili sami. 

 

 

Za presenetljiv zabavni rekvizit pa se je izkazal mini pripomoček za slikanje otrok, narisali smo zmaja, pustili odprtino za otroško glavico in mali junaki so tekmovali, kdo bo pred fotografskim objektivom prikazal najbolj izvirno grimaso, ni kaj, bilo je zelo zabavno.

 

 

Domače zabave na prostem lahko organizirate preprosto, z doma narejenimi igračami s pomočjo otrok in z majhnimi stroški.

 

 

 

Dom in Stil
11. avg 2013
spremenjeno 19. avg 2013

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...