Korenčkovi polpeti in Solata s fižolom in korenčkom

Doma pridelanega korenja je v tem času v izobilju. Poskusite naše jedi, kjer je glavna sestavina korenje.

Korenčkovi polpeti so zdrava in okusna glavna jed.

 

 

Za pripravo potrebujemo: 


Korenje naribamo, por drobno nasekljamo. V posodi zmešamo korenje, česen v prahu, peteršilj, por, laneno seme, sol in moko. Dodamo jajce in dobro premešamo. Maso pustimo stati dobrih 5–10 minut. Po potrebi lahko dodamo še malce moke. Naredimo polpetke premera približno 5 cm. Na vroči ponvi polpete na kokosovem maslu na vsaki strani popečemo po dobri 2 minuti.


Za omako zmešamo malce grškega jogurta, limetin ali limonin sok, sol in poper. Postrežemo zraven polpetov.

 

 

Solata s fižolom in korenčkom

 

Potrebujemo:

Za preliv:

 

 

Korenje narežemo na drobne koščke ali nastrgamo s strgalom. V posodi ga zmešamo z fižolom, nadrobljenim feta sirom in rukolo. Čez prelijemo preliv, še enkrat premešamo in postrežemo. Po želji posujemo z malce sezama.
 

 

Kuhala in fotografirala: Ana Bulat, Cimet in timjan

Dom in Stil
17. avg 2013
spremenjeno 10. sep 2013

Povezave


Korenčkova juha s pomarančo

Postne jedi - glavna jed in preprosta sladica

Pečen glaziran korenček

Poletna juha - kuhajmo nad ognjem

Torta tete Pavle

Korenčkova pita

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...