Košarice z jurčki

Jurčki v gobjem svetu nedvomno kraljujejo – kaj je lepšega od jesenskega sprehoda po barvitem gozdu, na katerem izza drevesa pokukajo veliki in omamno dišeči jurčki.

 

 

Po prekrasnem dnevu, ki ga preživimo med gobarjenjem, nas za piko na i čaka okusna večerja s prijatelji, saj bomo uživali ob slastnih košaricah z jurčki.

Za 6 košaric z jurčki potrebujemo:

 

 

Pripravimo košarice. Iz testa izrežemo več kvadatov (približno 12 x 12 cm ali več) in jih namestimo v namaščen pekač za mafine. Za vsako košarico porabimo vsaj 3 lističe (kvadrate). Dobro pritisnemo ob dno in vsako plast testa vmes premažemo z olivnim oljem ali maslom.

 

 

Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Na olivnem olju jo na hitro prepražimo, dodamo strt česen, vino in narezane jurčke. Posolimo. Če imamo pri roki tudi kaj suhih jurčkov, vmešamo še nekaj teh, tako bo okus še močnejši. Pražimo dobrih 5–10 minut, vmes po potrebi malce zalijemo z belim vinom. Vmešamo drobno sesekljan peteršilj, premešamo in odstavimo, da se malo ohladi.

 

 

V posebni posodi zmešamo rikoto, jajce, sladko smetano in sol (po okusu tudi poper). Dodamo nariban parmezan in jurčke. Maso vlijemo v pripravljene košarice in pečemo pri 170–175 °C približno 30–35 minut. Dober tek.

 

Fotografira in kuha:  Ana Bulat

 

Dom in Stil
16. okt 2013
spremenjeno 19. okt 2013

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...