Popečeni kruhki z gobami

Sprehod po dišečem jesenskem gozdu nas hitro zlakoti. Predlagamo vam preprost in okusen prigrizek – kruhke s popečenimi gobami, ki nam bodo še toliko bolj teknili, če bomo gobe nabrali sami.

 

 

 

Ob nabiranju gob se v nas pogosto prebudi iskalska žilica, in ko zagledamo prvo gobo, ki kuka iz zemlje, nas hitro zgrabi navdušenje – samo še eno in potem še eno ... Toda previdno, nabirajmo le tiste gobe, ki jih z gotovostjo prepoznamo.

 

 

 

Za okusen prigrizek potrebujemo:

 

Po želji lahko dodamo: roquefort ali parmezan, zelišča (timijan, peteršilj …)

 

 

 

 

Bageto narežemo in jo na teflonski ponvici popečemo (brez olja). Lahko uporabimo tudi opekač. Na olivnem olju prepražimo čebulo, posolimo in dodamo narezane gobe. Vmešamo še drobno nasekljan česen ter žličko sojine omake ter vino. Pražimo par minut in odstavimo.

 

 

 

Vsak košček kruhka pokapamo z olivnim oljem, natremo s česnom in obložimo z gobicami. Po želji po vrhu potresemo malce sira in ponudimo z zelišči.

 

 

Jesenski dnevi prinašajo hladna jutra, tople dneve in večere ob topli peči. Še je čas, da uživajte ob svežih plodovih narave, ki jih je zdaj v izobilju. Dober tek in dober (gobji) izplen.

 

Kuha in fotografira: Ana Bulat

Dom in Stil
18. okt 2013
spremenjeno 19. okt 2013

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...