Slivova omaka - priloga k mesu ali zelenjavi

Slive, slasten jesenski sadež, so osnova za okusno slivovo omako.

 

 

Za slivova omako  -  priloga k mesu ali zelenjavi -  za  2 osebi  potrebujemo:  

Slive narežemo na manjše koščke. V ognjevarni posodi jih zmešamo z medom, rjavim sladkorjem, sojino omako in drobno nasekljanim česnom. Dodamo še balzamični kis in kuhamo na srednjem ognju, dokler se ne zgosti. Ko dosežemo želeno gostoto, s paličnim mešalnikom omako malce pretlačimo. Po želji pri kuhanju dodamo tudi čili.
 

 

 

Peče in fotografira: Ana Bulat

Dom in Stil
7. dec 2013

Povezave


Slivovi cmoki s skuto

Domač puding s slivovim kompotom

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...