Hitri kavni polžki

Za ljubitelje kavnega okusa smo pripravili recept za hitre kavne polžke.

 


Za hitre kavne polžke potrebujemo:

300 g moke
2 žlici sladkorja
2 žlički pecilnega praška
vaniljev sladkor
ščep soli
60 g masla
60 g pasirane skute
1–1,5 dl mleka

 

 

 

Za nadev:
3 žlice mletih lešnikov
3 žličke prave kave
3 žlice sladkorja
30–40 g stopljenega masla

Sladkorni preliv:
4 žlice vode
sladkor v prahu

 

 

Zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek, vaniljev sladkor in ščep soli. Dodamo stopljeno maslo, skuto in počasi dolivamo mleko ter zamesimo testo. Zgnetemo, da postane gladko in dokaj elastično.

Za nadev zmešamo lešnike, kavo in sladkor. Dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo (najlažje kar z roko).

Testo razvaljamo v pravokotnik, približno 0,5–0,7 mm debelo. Posujemo z nadevom, ki ga dobro pritisnemo ob testo. Zvijemo v podolgovat valj in narežemo na 2–4 cm visoke polžke.

Polagamo jih enega zraven drugega v namaščen pekač. Vmes pustimo par milimetrov prostora, saj malce narastejo. Pečemo pri 200 stopinjah približno 30 minut. Takoj ko so pečeni, jih prelijemo s sladkornim prelivom, da ostanejo bolj mehki. Najboljši so prvi dan, še bolje takoj, ko so še malce topli.

 

Peče in fotografira: Ana Bulat
 

Dom in Stil
7. dec 2013

Povezave


Recepti – kavni napitki

Recept za kavni koktajl in latte macchiato

Kavna panakota

Kavni kolač s čokolado

Kavni piškoti s čokolado

Rožmarinovi piškoti z limeto

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...