Rižev narastek

Za sladkosnede in tiste, ki obožujejo jabolčne jedi.

Rižev narastek z jabolki

 

Potrebujemo: 

8–9 dl mleka
200 g riža (najbolje okroglozrnatega)
vaniljev strok ali vaniljev ekstrakt

3 jabolka
2 žlici rjavega sladkorja
2 žlici ruma
2 žlici mletih lešnikov

3 jajca
100 g sladkorja
2 žlici masla

 

 

 

Vaniljev strok razpolovimo, postrgamo semena in jih vmešamo v mleko. Ko mleko zavre, dodamo riž in skuhamo do mehkega. Kuhanega ohladimo.

Medtem naribamo tri jabolka, ki jih zmešamo z rjavim sladkorjem in rumom. Pustimo, da malce spustijo vodo, nato jih odcedimo in zmešamo z lešniki.

Ko je riž ohlajen, beljake z žlico sladkorja stepemo v trd sneg.

Rumenjake penasto stepemo s preostalim sladkorjem. Dodamo še malce ohlajeno stopljeno maslo. Zmes vmešamo v ohlajen mlečni riž in počasi dodamo še sneg iz beljakov.

V namaščen pekač, posut z drobtinami, vlijemo polovico mase, nato razporedimo jabolčni nadev in prekrijemo z drugo polovico.
Pečemo pri 180 stopinjah približno 30 minut, dokler se po vrhu ne naredi zlatorjava skorjica.

 

Kuha: Ana Bulat,  Fotografira: Klemen Brumec

Dom in Stil
7. dec 2013

Povezave


Kruh za piknik

Pita z jagodičjem

Polentovci (krhki piškoti iz drobno mlete koruzne moke)

Njegov recept za piškote

Prešernovo pecivo za kulturni praznik

Pomarančna zloženka

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...