Pirina solata v kozarcu

Pirina solata je zdrav in okusen obrok, če pa ga spakirate v kozarec je tudi praktičen obrok za na pot.

 

 

Za pirino solato v kozarcu potrebujete:

100 g pire
kuhan grah (lahko iz konzerve)
1 manjši jajčevec
3 žlice balzamičnega kisa
3 žlice olivnega olja
1 žlička sojine omake
sol
feta sir
timijan

 

 

Piro skuhamo in ohladimo. Olivno olje in balzamični kis zmešamo skupaj, dodamo še malo žličko sojine omake. Jajčevec narežemo na manjše koščke in ga za dobrih deset minut mariniramo v mešanici balzamičnega kisa in olivnega olja.

 

 

Na ponvici z malo olja nato marinirane jajčevce popečemo.

 

 

V kozarec nato najprej naložimo piro, čez katero prelijemo žlico balzamičnega kisa, nato kuhan grah, po vrhu pa popečene jajčevce. Posujemo z malce feta sira in dekoriramo s timijanom. Po okusu solimo in dodatno okisamo. Kozarec zapremo in shranimo v hladilniku.

 

 

Dober tek!

Kuha: Ana Bulat, fotografira: Klemen Brumec
 

Dom in Stil
7. dec 2013

Povezave


Pastirska pita

Slivovi cmoki

Rižev narastek

Domač puding s slivovim kompotom

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...