Pastirska pita

Pastirsko pito smo pripravili v originalni izvedbi in zelenjavno pastirsko pito.

 

Za originalno pastirsko pito potrebujemo:

 

Čebulo prepražimo, dodamo mleto meso in počasi pražimo, da meso porjavi, dodamo česen, korenje, paradižnik ali pelate in počasi spet pražimo (na koncu naj bo masa bolj gosta). Skuhamo krompir in s kislo smetano naredimo pire. Maso stresemo v primeren pekač, po vrhu namažemo pire krompir in nadrobimo sir.

 

 

 

Za zelenjavno pastirsko pito potrebujemo:

 

Na olju popražimo nasekljano čebulo, dodamo vso preostalo zelenjavo, solimo in popramo.  Počasi pražimo, dokler se vse ne zmehča. V drugi posodi skuhamo krompir in s kislo smetano naredimo pire.  Zelenjavo stresemo v primeren pekač in jo premažemo z pire krompirjem. Po vrhu nadrobimo sir.
Pečemo v pečici pri 200 stopinjah, da se pire zlatorumeno zapeče in sir stopi.

 

Kuha: Klemen Jakša, Fotografira: Klemen Brumec

 

Dom in Stil
7. dec 2013

Povezave


Slivovi cmoki

Rižev narastek

Domač puding s slivovim kompotom

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...