Božični mafini s kardamomom

Decembrski dnevi so priložnost za druženje s prijatelji in počasno poslavljanje od starega leta. Predlagamo, da gostom postrežete mafine s kardamomom.

 

 

Potrebujemo:

 

2 skodelici moke
2 žlički pecilnega praška
¼ žličke sode bikarbone
¼ žličke soli
1 čajna žlička kardamoma
½ čajne žličke ingverja
¼ žličke sveže naribanega muškatnega oreščka
1/8 čajne žličke klinčkov

1 skodelica rjavega sladkorja
2 jajci

½ skodelice rastlinskega olja
½ jogurta
¼ kisle smetane

 

 


V posodo vsujemo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in vse začimbe.
V drugo posodo damo sladkor in jajca ter mešamo približno dve minuti, dodamo jogurt in olje in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Počasi dodajamo mešanico moke in začimb. Na koncu previdno dodamo še kislo smetano.
Modelčke napolnimo do z dvema in pol žlicama mase, pečico segrejemo na 180 stopinj, nato pečemo 18 minut. Mafini so pečeni, ko vanje zapičimo zobotrebec in ta pride ven čist.

Krema:
1 skodelica zmehčanega masla
2 skodelici sladkorja
170 g bele čokolade
5 žlic smetane za stepanje

Maslo in sladkor umešamo z električnim mešalnikom, dokler ne dobimo penaste zmesi. Počasi dodamo stopljeno belo čokolado in nazadnje smetano za stepanje.

 

Peče: Mateja Dobravec

Foto: Klemen Brumec

Dom in Stil
7. dec 2013
spremenjeno 12. dec 2013

Povezave


Kako naredimo čokoladno dekoracijo za sladice

Naroči knjigo Hudo preprosto

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...