Bazilikina bučna pita

Bučna pita bazilika

 

Testo:
250 g mrzlega masla
500 g moke
1 žlica maka
1 žlička soli
1 rumenjak
2 dl mrzle vode
Najprej na hitro zmešamo moko, maslo, sol in mak, dodamo še rumenjak in vodo. Vse skupaj na hitro obdelamo. Testa ne gnetemo, ampak samo iz vseh sestavin naredimo kepo testa. Razdelimo na tri dele. Testo naj v hladilniku počiva vsaj pol ure.

 

 

Medtem ko testo počiva, pripravimo nadev:
1 manjša hokaido buča
dobra pest parmezana
2 jajci
2 dl sladke smetane
žlica bučnih semen
sol, kajenski poper, olivno olje, muškatni orešček
Bučo narežemo na kocke (2 cm), pokapljamo z olivnim oljem, posolimo in začinimo s kajenskim poprom. Na papirju za peko pri 180 stopinjah pečemo vsaj 20 minut. Pretlačimo s tlačilko za pire, dodamo vse preostale sestavine razen semen, pokusimo, po potrebi dosolimo in dodamo muškatni orešček.

 

 

En del testa bomo porabili za pito premera približno 24 cm, preostala dva pa lahko (že razvaljana v modlu) zamrznemo in uporabimo tako, da samo zamrznjeno damo v pečico, spečemo, prelijemo z nadevom in še enkrat pečemo.

En del testa na pomokani površini razvaljamo in z njim obložimo model (lahko kar tortni s snemljivim obodom). Zdaj bi moralo praviloma spet v hladilnik za pol ure. Potem ga prekrijemo s papirjem za peko, čezenj stresemo dobri dve pesti suhega fižola, čičerike ali riža in pečemo pri 180 stopinjah slabe pol ure. Nato prelijemo z nadevom, potresemo z bučnimi semeni in pečemo še kakšnih 20 minut.

K slanim pitam se vedno prileže solata in kozarec svežega belega vina.

 

Recept: Darja Končarevič - Bazilika

Fotografira: Klemen Brumec
 

Dom in Stil
7. dec 2013
spremenjeno 17. dec 2013

Povezave


Rojstni dan ali prazniki s kostanjevimi sladicami

Rižev narastek

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...