Recept za kruh - pecivo z makom

Recept za kruh - predstavljamo recept za makovo pecivo.

 

Potrebujemo:

Kvas zmešamo s 5 žlicami toplega mleka in žličko sladkorja.  Mleko segrejemo, dodamo sladkor, maslo in mešamo, da se oboje razpusti.
Moko stresemo v večjo posodo, dodamo sol, kvasec in mleko. Dobro pregnetemo in pustimo vzhajati do dvojne velikosti.

 

 

Vzhajano testo na hitro pregnetemo in oblikujemo makovke, polžke, jih polagamo na pekač, prekrit s peki papirjem, in pustimo na toplem vzhajati še 10–15 minut. Premažemo s stepenim jajcem, posujemo z makom in sončničnimi semeni ter pečemo pri 175 °C do zlatorjave barve, približno 20 minut. Najboljše je sveže pečeno.

 

 

Doma pečeni kruh za zajtrk ali malico posebno lepo diši in poteši še tako lačne želodčke. Recepte za druge vrte kruha najdete tu.

 

 

Dober tek!

Peče in fotografira: Ana Bulat, cimet in timjan

Dom in Stil
13. dec 2013
spremenjeno 26. dec 2013

Povezave


Recept za kruh

Rustikalni kruhki

Bazilikina bučna pita

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...