Rustikalni kruhki

Mrzle večere in hladna jutra najučinkoviteje prepodimo s sveže pečenim toplim kruhom.

 

Za rustikalne kruhke potrebujemo:

 

400 g moke (bele polnozrnate in pirine)
3 dl tople vode
30 g kvasa
1,5 žličke soli


Kvas zmešamo s toplo vodo in žličko sladkorja. Postavimo na toplo.
Moki dodamo sol in kvasec. Dobro premešamo. Zmes bo precej lepljiva. Pokrijemo s prtičem in pustimo vzhajati do dvojne velikosti. Vzhajano testo vsujemo na delovni prostor, na debelo posut z moko. Rahlo pregnetemo. Testo z roko pritisnemo ob pult, posujemo z moko in prepognemo.

 

 

Enako naredimo z vseh strani. Ponavljamo, dokler se testo ne prijemlje več rok.

 

 

Pustimo ga na pultu in pokrijemo s posodo, da še malce vzhaja. Posujemo ga z malce moke, narežemo na kvadratke in pečemo prvih 15 minut pri 230 °C, nato pa še 10 minut pri 200–210 °C.

 

 

Peče in fotografira: Ana Bulat, Cimet in Timjan

Dom in Stil
13. dec 2013
spremenjeno 17. dec 2013

Povezave


Recept za kruh - pecivo z makom

Recept za kruh

Bazilikina bučna pita

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...