Hruške v teranu

Hruške v teranu, ko primorski rdeči biser sreča sadje.

Za okusno sladico, ki se prileže v zimskih dneh, hruške v teranu potrebujemo: 

 

Hruške olupimo, lahko jih prerežemo podolgoma in jih izkoščičimo ali kuhamo cele. Mi smo kuhali cele. V kozico vlijemo teran, dodamo sladkor, vaniljev sladkor, ščep cimeta in zavremo. V tej tekočini nato kuhamo hruške, dokler niso mehke in se obarvajo rdeče, čas kuhanja je odvisen od njihove zrelosti, približno 20 minut. Ko so hruške kuhane, jih preložimo na krožnike. Vinsko omako lahko zgostimo s škrobom. Krožnike okrasimo s smetano in prelijemo z omako. Dodamo lahko tudi kepico vaniljevega sladoleda.

 

Pripravila: PS, Fotografira: Klemen Brumec

Dom in Stil
26. dec 2013

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...