Čokoladna srca

Ali obstajajo zdrave sladice? Doma narejeni čokoladni srčki.

 

 

Čokoladne srčke smo poskušali pripraviti čim bolj zdravo, zato izberite lokalne sestavine, kot so

 

Za posip smo izbrali malo manj lokalne, zato pa fotogenične  pistacije in goji jagode.

 

Suho sadje smo narezali na drobne koščke, ravno tako smo narezali oreščke. Nad soparo smo stopili čokolado in vanjo ločeno zamešali suho sadje in oreščke. Torej najprej smo naredili srčke samo iz suhega sadja, jih prelili v modele in ohladili. 

 

Po nekaj minutah smo jih posuli s pistacijami ali goji jagodami. Lahko pa jih pustite, da se popolnoma strdijo, ter nad vodo stopite kuverturo, premažete srčke z njo in posujete s pistacijami ali drugimi oreščki.

 

 

Enako smo pripravili tudi srca, v katera smo stresli le oreščke – v ta srca se palčke malo težje zapičijo, zato predlagamo, da jih podarite brez palčk. 

 

 

 

Sladko pregreho lahko oblikujete v poljubne oblike in z njo razveselite obdarovance skozi vse leto, ne samo ob najbolj zaljubljenem prazniku.

 

Ideja: MD, izvedba: PS, fotografira: KB

 

 

Dom in Stil
13. feb 2014

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...