Zajčki z repki - pečemo pecivo

Velikonočni zajčki z repki

 

Potrebujemo: 

500 g bele moke
½ žličke soli
20 g svežega kvasa
40 g sladkorja
1,5 dl mleka
30 g masla
po potrebi topla voda

 

Tako kot pri okroglih zajčkih naprej naredimo kvasec: zmešamo toplo mleko, sveži kvas in sladkor in nekaj časa pustimo.

 

 

Moki primešamo sol, stopljeno maslo in zraven vlijemo kvasec. Po potrebi dodajamo toplo vodo in ugnetemo voljno testo. Pustimo, da na toplem vzhaja do dvojne velikosti, najbolje kar v posodi, pokriti z debelo krpo.

 

 

Testo na pomokani mizi razvaljamo, narežemo na 1,5 do 2 cm široke trakove in naredimo zajčke. Trak prepognemo, dvakrat zavijemo, spodnji del pa malce razširimo in zapolnimo s kroglico, ki služi kot repek. Pustimo, da na pekaču vzhajajo še dobrih 20 minut, nato jih pečemo pri 180 °C približno 12–14 minut.

 

 

 

Več velikonočnih idej najdete na  povezavi   ali v naših spletnih revijah - klik.

 

Peče: Ana Bulat

Fotografira: Klemen Brumec
 

Dom in Stil
17. apr 2014

Povezave


Pirhi s preprostimi belimi vzorčki

Velikonočni zajčki v lončku za sejanje rastlin

Pita z jagodičevjem

Kvašeni zajčki - okrogli

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...