Pita z jagodičevjem

Pita z jagodičjem

 

 

Potrebujemo:

300 g moke (250 g bele in 50 g pirine)
220 g masla
1 vaniljev sladkor
2 žlici sladkorja v prahu
1 žlička bio limonine lupinice
5 žlic hladne vode (oz. po potrebi)

4 jabolka
350 g zamrznjenega jagodičevja (maline, borovnice, jagode …)
3 žlice ruma
4 žlice sladkorja
2 žlički škroba

 


V samostoječem mešalniku (ali ročno) zmešamo moko, na koščke narezano hladno maslo, vaniljev sladkor, sladkor v prahu in limonino lupinico. Po žlicah dodajamo hladno vodo in na hitro ugnetemo testo. Zavijemo ga v folijo in v hladilniku pustimo počivati dobre pol ure.

 

Medtem pripravimo nadev: v kozico stresemo narezana jabolka in zamrznjeno jagodičevje. Dodamo rum in sladkor, premešamo in na srednjem ognju kuhljamo, dokler se sadje malce ne razpusti (približno 10–15 minut). Vmešamo še škrob, ki nadev malce zgosti, in odstavimo.

Pekač dobro namastimo, testo razvaljamo in ga položimo v pekač. Robove odrežemo, zgnetemo in iz ostankov testa s piškotnim modelčkom izrežemo zajčke, ki jih bomo uporabili na vrhu pite. Na testo vlijemo nadev, poravnamo in pečemo pri 175 °C približno 40–45 minut.

 

 

* Izrezane zajčke lahko spečemo posebej in jih pozneje umestimo na pito, lahko pa jih damo nanjo že pred pečenjem.  Mi smo modelčke dobili pri Simbiontu.

 

 

Peče: Ana Bulat

Fotografira: Klemen Brumec
 

Dom in Stil
17. apr 2014

Povezave


Pirhi s preprostimi belimi vzorčki

Velikonočni zajčki v lončku za sejanje rastlin

Kvašeni zajčki - okrogli

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...