Obisk v trgovini Židana marela

Morda se komu zdi, da se v Sloveniji množijo trgovine z doma narejenimi izdelki, mi mislimo, da jih je še premalo. Danes predstavljamo trgovino Židana marela v Kranjski gori.

 

 

 

»Začelo se je s Suzinim ogledalcem,« v smehu pove Tanja, ko pogovor nanese na to, kako in zakaj je odprla trgovino. »Seveda je pripomogla tudi izguba službe, ampak moja dolgoletna želja je bila prodajati in turistom ponuditi slovenske izdelke.«

 


Izbor izdelkov v trgovini je skrbno načrtovan, Tanja in Žiga želita namreč ponujati izdelke ustvarjalnih in delovnih ljudi, ki v njih razkrivajo sebe in spoštljiv odnos do narave, saj jim je ta ponudila možnost, da iz njenih sadov z ljubeznijo pripravijo le najboljše.

 

 

 

 

 

 

 

 


Očarljiva trgovinica se je v maju preselila na kranjskogorsko glavno ulico. Vsi, ki pokukajo vanjo, so navdušeni nad izbiro izdelkov, ki pa se v teh dneh še širi. Svetlo opremo dopolnjujejo lični izdelki v simpatični pisani embalaži, od domačih piškotov pa vse do čajev, ki so dobili ime po Vandotovih junakih. Tako so na prodaj Kekčev med, Mojčini piškoti in seveda Pehtin čaj …

 

 


Svojo lastno ponudbo lastnika dopolnjujeta z izključno slovenskimi izdelki, kot so domač sir, namazi, med, krhlji, čokolade, vina, različna olja, žganja in piranska sol. Kupci lahko izbirajo tudi med ilustracijami, igračami, nakitom, tekstilnimi in volnenimi izdelki, copati, skodelicami in še bi lahko naštevali.

 

 

 

Mimogrede pripomnim, da je naziv trgovine tudi precej očiten (Tanja in Žiga se pišeta Židan), med smehom Tanja odgovori, da na začetku ni kazalo tako. Ime sta dolgo iskala, sama je želela kakšen bolj moden naziv, ki pa nekako ni sodil v Kranjsko Goro, na pobudo prijateljice so od Židanega parazola prišli do Židane marele s simpatičnimi pikami.

 

 

 

Na poletje pa si bodo lahko obiskovalci v njuni trgovini sposodili culo košarico za piknik, napolnjeno z domačimi izdelki, in z zemljevidom v roki odšli raziskovat Kranjsko Goro in njeno okolico.

 

 


- - -
Trgovina ŽIDANA MARELA
Borovška cesta 89
4280 Kranjska Gora
Telefon: +386 (0)41 327 300
e-naslov: trgovina@zidana-marela.si

 

Fotografiral: Klemen Brumec

 

 

 

 

Dom in Stil
30. jun 2014
spremenjeno 18. jul 2014

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...