Juha iz pečene cvetače

Cvetača vsebuje veliko mineralov in je bogat vir vitaminov. Perfektna poletna zelenjava.

 

 

Za juho iz pečene cvetače, za 1 - 2 osebi, potrebujemo:
 

 

 

300 g cvetače
3 stroki česna
olivno olje
sol
poper

3,5 dl vode

 


Cvetačo narežemo na koščke, dodamo olivno olje, sol, poper in česen. Česna ne lupimo, ampak ga z nožem samo zdrobimo. Vse dobro premešamo, razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in pečemo pri 175° C približno 20 minut. Cvetača se mora svetlorjavo zapeči.

 

 

 

V kozico vlijemo malce olivnega olja, dodamo pečeno cvetačo in zalijemo z vodo. Kuhamo, dokler ne zavre. Vse dobro pretlačimo in postrežemo s koščkom dobrega kruha.

 

 

*po želji lahko juho dodamo kuhane testenine.

 

Kuha in fotografira: Ana Bulat
 

Dom in Stil
3. avg 2014
spremenjeno 4. avg 2014

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...