Rulada

Božična sladica, ki vas ne bo pustila ravnodušnih.

 

 

Potrebujete: 

 


Pekač v velikosti pečice obložite s papirjem za peko, ki ga namastite z maslom ali oljem. Pečico ogrejte na 200 stopinj Celzija. Na pari ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado. Ločite jajca in iz beljakov stepite sneg. Dodajte sladkor in stepajte, dokler se sneg ne sveti, nato vmešajte rumenjake in čokolado. Vlijte na pekač in pecite 10 minut.

 


Ko je rulada pečena, jo vzemite iz pečice, skupaj s peki papirjem obrnite na novo plast papirja za peko in z rulade olupite papir. Pustite, da se ohladi.
Namažite jo s smetano in obložite s sadjem. Za vsaj dve uri jo dajte v hladilnik.

Stopite temno čokolado in jo dajte v vrečko za brizganje z majhno luknjico. Na peki papir nabrizgajte čokoladne okraske, ki jih nato pustite na hladnem, da se strdijo.
Rulado premažite s preostalo stepeno smetano in okrasite s čokoladnimi okraski.

 

 

Ideja, izvedba in fotografije: Mateja Dobravec

Dom in Stil
11. dec 2014
spremenjeno 20. dec 2014

Povezave


Okrašeni piškoti

Piškotni venček

Kako naredimo čokoladno dekoracijo za sladice

Naroči knjigo Hudo preprosto

Zasnežena pokrajina v kozarčku

Pena iz bele čokolade z malinami

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...